Programul Regional Sud-Muntenia beneficiază de o alocare totală de peste 1,5 miliarde de euro

Potrivit unui comunicat remis duminică, 16 octombrie, Programul Regional Sud-Muntenia, aprobat recent de Comisia Europeană, beneficiază de o alocare totală de peste 1,5 miliarde de euro, mai exact 1.576.796.471 de euro.

Programul Regional Sud-Muntenia susţine, prin priorităţi de finanţare specifice, „transformarea regiunii într-o regiune competitivă prin inovare, digitalizare şi întreprinderi dinamice, cu oraşe prietenoase cu mediul, cu mobilitate urbană durabilă şi mai accesibilă, o regiune mai educată şi mai atractivă”.

Acestea sunt priorităţile de investiţii ale Programului Regional Sud-Muntenia, potrivit MIPE

Prioritatea 1. O regiune competitivă prin inovare, digitalizare şi întreprinderi dinamice: 423,93 mil. euro

Prioritatea 2. O regiune cu oraşe prietenoase cu mediul: 365,49 mil. euro

Prioritatea 3. O regiune cu mobilitate urbană durabilă: 215,99 mil. euro

Prioritatea 4. O regiune mai accesibilă: 225,14 mil. euro

Prioritatea 5. O regiune educate: 76,06 mil. euro

Prioritatea 6. O regiune atractivă: 203,58 mil. euro

Prioritatea 7. Asigurarea funcţionării sistemului de management al PORSM: 66,57 mil. euro.

Reamintim că, săptămâna trecută, Comisia Europeană a dat undă verde primelor programe regionale ale României pentru 2021-2027: Programul Regional Vest şi Programul Regional Sud-Muntenia.

„Prin cele 8 programe regionale, vorbim despre o alocare totală de peste 11 miliarde de euro pentru implementarea de măsuri economice pentru eficienţă energetică, transport, infrastructură verde şi educaţie”, afirmă ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloș.

Veste uriaşă pentru România! Comisia Europeană a aprobat optimizarea PNRR-ului

Sâmbătă, 15 octombrie, tot reprezentanţii MIPE au anunţat că, la nivelul Comisiei Europene, a fost aprobată o optimizare în ceea ce priveşte PNRR, pentru ca investițiile asumate de România să fie cât mai aplicate nevoilor cetățenilor.

Anunţul a venit după o vizită a ministrului Marcel Boloș a Bruxelles.

Obiectivele vizitei de lucru au fost maximizarea oportunităților de investiții din PNRR, negocierea propunerilor pentru REPowerEU și accelerarea procesului de aprobare a Programelor aferente Politicii de Coeziune 2021-2027. Comisia Europeană este de acord cu optimizarea PNRR-ului, astfel încât investițiile asumate de România să fie cât mai fidele nevoilor imediate ale cetățenilor.

„Sunt convins că oficialii Comisiei Europene ne vor sprijini să valorificăm la maxim potențialul investițiilor pe care le poate implementa România, care, pe termen lung, să însemne îmbunătățirea calității vieții cetățenilor noștri. Suntem angrenaţi într-un proces de colaborare permanent pentru ca fiecare cent din banii europeni de care dispunem să meargă țintit către investițiile de care avem acum nevoie.

Printre cele mai importante aspecte ale discuțiilor s-au numărat pregătirea cererii de plată numărul doi aferentă PNRR, aprobarea în acest an a tuturor Programelor aferente 2021-2027 și propunerile de investiții în domeniul energiei, respectiv consolidării independenței energetice pentru REPowerEU”, a declarat ministrul Marcel Boloș.