Tableta Viva H10 dispune de un procesor Quad Core de 1,2 Ghz, o placă video Power VR cu opt nuclee şi 1 GB memorie RAM. Memoria internă de 16 GB, extensibilă până la 48 GB cu ajutorul unui card micro SD de până la 32 GB, oferă spaţiul necesar pentru a stoca imagini, filme sau documente audio. Funcţia Multi Window permite utilizatorilor să ruleze două sau mai multe aplicaţii, vizibile simultan pe ecranul tabletei.

Viva H10 oferă conectivitate 3G HSPA+, GPS, Bluetooth 4.0 şi wi-fi. Prin intermediul „Call Function”, utilizatorii au posibilitatea de a efectua şi a primi apeluri, mesaje text sau multimedia.

Camera foto principală de 5MP oferă funcţii precum înregistrare video Full HD şi fotografiere panoramică. În partea frontală a device-ului se află o cameră foto secundară, utilă pentru convorbiri video şi realizarea de portrete reuşite cu ajutorul funcţiei  de înfrumuseţare facială.

Viva H10 este compatibilă cu tehnologia Miracast, care permite transferul imaginii şi al sunetului de pe device pe orice televizor cu port HDMI prin intermediul adaptorului wireless display Smart2View. Tableta Viva H10 va fi disponibilă în magazinele partenere începând cu luna mai la preţul de 999 lei.