Firma înfiinţată în urmă cu 174 de ani a precizat că negocierile cu Allianz sunt în desfăşurare dar nu este sigur că se va ajunge la o tranzacţie. 

Declaraţia vine după ce postul de televiziune Sky News a anunţat că cele două companii sunt aproape de un acord, care evaluează divizia de asigurări generale a LV= la aproximativ un miliard de lire sterline (1,32 miliarde de dolari), un anunţ oficial fiind aşteptat în 4 august. 

Surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul au declarat pentru Reuters că negocierile sunt aproape de final şi până la sfârşitul săptămânii ar putea fi anunţată tranzacţia. 

LV=, cu 5.700 de angajaţi, are aproape şase milioane de clienţi britanici şi oferă asigurări pentru case, maşini, călătorii, asigurări de viaţă şi soluţii pentru pensionare. 

Luna trecută, Allianz SE şi-a vândut participaţia de 90% în Oldenburgische Landesbank AG (OLB) – cea mai mare bancă privată regională din Germania după active – către firma americană de private equity Apollo, pentru 300 de milioane de euro (336 de milioane de dolari). Noile reglementări privind capitalul pentru sectorul asigurărilor din UE – Solvency II – au determinat companiile de asigurări, inclusiv Allianz, să-şi analizeze atent participaţiile pe care le deţin şi eventual să le vândă, pentru a-şi îmbunătăţi nivelul capitalului. 

Allianz, cea mai mare companie de asigurări din Europa, a a anunţat recent că este interesată de achiziţii deoarece ratele scăzute ale dobânzilor sporesc presiunile pentru consolidare în această industrie. 

Compania germană este prezentă şi pe piaţa din România, prin compania Allianz-Ţiriac Asigurări. Anul trecut, Allianz-Ţiriac a obţinut un profit operaţional consolidat din activitatea de asigurări de 12 milioane lei în 2016, în creştere cu 15,8% faţă de 2015. Conform datelor publicate de către Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), Allianz-Ţiriac deţine o cotă de piaţă de 13,08% şi rămâne liderul pieţei de asigurări atât la nivel agregat, cât şi la nivelul segmentului asigurărilor generale.

AGERPRES