Compania Alka precizează că a respectat întotdeauna legislaţia în vigoare şi va pune la dispoziţia autorităţilor datele necesare pentru investigaţia DIICOT.

‘Suntem o companie serioasă şi responsabilă, iar activitatea noastră susţine în mod direct peste 600 locuri de muncă. Pentru noi, reputaţia nepătată este cel mai de preţ lucru, iar acest aspect reiese din întreg comportamentul nostru de afaceri. Precizăm că domnul Ady Hirsch, CEO Alka, nu se află printre persoanele asupra cărora s-au găsit sume de bani sau documente asociate acestei investigaţii’, se spune într-un comunicat al companiei Alka.

Au fost efectuate 23 de percheziţii pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor Ilfov, Suceava, Ialomiţa, Vrancea, Constanţa şi Harghita, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea a două grupuri infracţionale organizate specializate în săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani.

‘Atât domnul Ady Hirsch, cât şi compania Alka sunt la dispoziţia autorităţilor cu toate datele necesare pentru a putea conduce o investigaţie corectă, bazată pe informaţii total transparente. Suntem primii care sunt interesaţi să se facă lumină în această situaţie.’, se mai spune în comunicatul companiei Alka.

Surse judiciare au declarat anterior că, în dosar, este vizat şi producătorul de dulciuri Alka, iar descinderile au avut loc inclusiv la domiciliul suspectului Ady Hirsch, director al grupului Alka, şi la SC International Cash Services Ifn.

Prejudiciul total cauzat prin intermediul circuitului artificial conceput pentru a crea aparenţa deducerii legale de TVA şi diminuarea masei impozabile a fost estimat la 20.238.000 de lei, iar valoarea sumei care ar fi făcut obiectul infracţiunii de spălare a banilor depăşeşte 29.000.000 de lei.

În urma percheziţiilor au fost ridicaţi 480.000 de lei, 120.000 de euro şi 2.700 de dolari, asupra cărora se vor institui măsuri asigurătorii, în vederea recuperării prejudiciului, şi au fost puse în executare 45 de mandate de aducere, persoanele depistate fiind conduse la sediul DIICOT, pentru audieri.