Alimentul care ține doctorul psihiatru departe! Este consumat de toți românii

Medicul nutriționist Mihaela Bilic a postat pe pagina sa de Instagram un mesaj prin care îi îndeamnă pe oameni să mănânce banane deoarece acestea au grijă de starea de bine.

”Dacă mărul era fructul ce ne garanta sănătatea fizică banana este cea care are grijă de dispoziția și starea noastră de bine. Nu întâmplător bananele sunt cele mai consumate fructe exotice, în multe țări ele se gătesc/se prăjesc precum cartofii- tocmai pentru că sunt hrănitoare și pline de nutrienti valoroși.

Anul trecut am mâncat pentru prima oară banane prăjite la Barcelona, am fost chiar în bucătărie să văd cum se pregătesc, tocmai pentru că nu-mi venea să cred cat de diferit este gustul lor atunci când sunt gătite.”, scrie aceasta.

Bananele asigură energia

Mihaela Bilic a mai spus că bananele conțin glucide lente care asigură energia pentru cei care fac sport, subliniind că au  potasiu și magneziu care ajută la funcționarea optimă a sistemului nervos și a mușchilor.

”Bananele au glucide lente ce asigură energia în caz de sport/mișcare, au potasiu și magneziu pentru funcționarea optimă sistemului nervos și a mușchilor. Dar cel mai important ingredient al lor este triptofanul, un aminoacid esențial care se transformă în organism în serotonină. Iar serotonină este substanța de care depinde starea noastră de bine liniștea și echilibrul psihic.”, specifică medicul nutriționist.

Bananele nu îngrașă

Medicul nutriționist îi sfătuiește pe oameni să consume mai multe banane în perioada rece și precizează că acest fruct nu îngrașă deoarece are sub 100 calorii.

”Doar bananele și prunele conțin acest precursor natural de serotonină, așa că lăsați merele și citricele deoparte în această perioadă și puneți accent pe banane- nu strică niciodată un strop de bine în plus.

Și nu, nu îngrașă!! O banană are sub 100 calorii, iar faptul că este alcalină (nu acidă precum mărul și citricele) o face prietenoasă cu tubul digestiv și nu stimulează pofta de mâncare”, scrie medicul nutriționist Mihaela Bilic.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Mihaela Bilic (@doctorbilic)


Sursă foto: Dreamstime