PSD nu are un candidat puternic pe care să-l fi crescut în ultimii ani, astfel încât nu ar fi o surpriză ca social-democrații să nu intre în turul doi al alegerilor prezidențiale.

În aceste condiții, e de așteptat ca Iohannis să se întâlnească în turul doi cu Dacian Ciolo. USR-PLUS au anunțat deja că vor avea un candidat propriu care să se bată cu Iohannis.

Ei bine, abia de acum înainte lucrurile devin interesante. Și asta pentru că social-democrații, în lipsa unui candidat propriu în turul al doilea, vor avea de ales între Iohannis și Cioloș. După ce vreme de 5 ani l-au demonizat pe actualul președinte, e de așteptat ca voturile simpatizanților social-democrați să se ducă spre Cioloș, simpatizanții PSD fiind nevoiți să aleagă „răul cel mai mic”.

„Voturile PSD-ului se va duce pentru candidatul USR la ce tensiuni sunt intre presedinte si PSD. E clar ca si macar sa se racoreasca vor vota PSD-istii solutia impotriva dansului, deci pot iesi Barna sau Ciolos presedinti. E singura sansa ca Iohannis sa piarda alegerile, ca PSD sa nu intre in turul 2”, a declarat Traian Băsescu.