Două dintre cele mai recente modele ale Grupului Fiat, Alfa Romeo MiTo şi Lancia Delta, işi împart podiumul titlului de Auto Europa 2009. Cu un total de 462 de puncte, Alfa Romeo MiTo şi-a adjudecat noua titulatură, fiind urmată pe locul doi de noua Lancia Delta cu un total de 348 de puncte.

Luca de Meo, CEO Alfa Romeo Spa, a declarat cu această ocazie: „Suntem foarte fericiţi că un juriu atât de specializat a recunoscut forţa şi modernitatea ideii de a concentra valorile mărcii Alfa Romeo într-un model compact. Acest premiu prestigios reprezintă pentru noi şi o prefigurare a succesului proiectului de relansare a mărcii, la care lucrăm cu atât de multă pasiune”

Auto Europa 2009 este cea mai importantă distincţie acordată de presa italiană specializată în domeniul auto şi se acordă începând din anul 1987. Premierea oficială va avea loc în luna decembrie, în cadrul Salonului Auto de la Bologna. Marca Alfa Romeo a mai primit acest titlu de trei ori până în prezent (Alfa 164 -1988, Alfa Romeo 156 – 1998, Alfa Romeo 166 – 1999).

Alfa Romeo MiTo va fi lansată în România în primul trimestru al anului viitor, în timp ce noua Lancia Delta va fi prezentată publicului la începutul lunii noiembrie, 2008.

Sursa: Fiat