El a adăugat că Programul "Start-Up Nation – România" a fost gândit să aibă un impact real asupra oricărui cetăţean, nu doar asupra unor structuri asociative vizate deja de alte programe. „Nu putem decupla mediul de afaceri de administrația publică. Cred că Legea Prevenției poate aduce un grad de normalitate în relația dintre cei mai importanți jucători ai mediului de afaceri: antreprenorul și autoritatea de control”, a subliniat Alexandru Petrescu. 

Programul "Start-Up Nation – România", care se va desfăşura pe o perioadă de patru ani, îşi propune finanţarea a aproximativ 10.000 de noi firme anual. Prin acest program ar putea fi create peste 20.000 de locuri de muncă în fiecare an, în condiţiile în care pentru un grant de 100.000 de lei, IMM-urile au obligaţia de a angaja minim o persoană, iar pentru 200.000 de lei minim două persoane. 

Bugetul pentru Programul "Start-Up Nation – România" este de 400 de milioane de euro, bani care vor proveni atât din bugetul de stat, cât şi din bugetul Uniunii Europene. Agerpres