Colonel (r) Andrei Banu, fost şef al Serviciului de Investigații Criminale din cadrul IPJ Prahova, a vorbit despre cazul Caracal şi despre cei care contestă, acum, rezultatul testelor ADN făcute pe rămăşiţele osoase găsite la faţa locului, potrivit DC News.

„La rezultatul ADN e o ştiinţă întreagă. ADN-ul e o probă asemănătoare amprentei digitale. Este unic. Probabilitatea de repetare este imposibilă la populaţia de pe planetă încă 100 de ani de acum încolo. Probabilitatea e de 100% dar nu se spune niciodată aşa, ci 99,99%. Poate apărea alterarea lui, prin faptul că tot felul de neaveniţi pun mâna pe probe, dar după mine nu s-a produs nicio eroare.

ADN-ul este sfânt. Poate să vină FBI-ul, specialişti din toată lumea. Nu au cum să dea alt rezultat. În altă ordine de idei, apropo de vechimea oaselor, e o ştiinţă întreagă legată de valul de insecte, de ordinea insectelor care vin pe un cadavru. De la descompunere şi până la cap de linie. Se poate descoperi acel interval postmortem, acel IPM, care spune cu certitudine medicului legist de când e acel os, dacă nu ai alte probe”, a declarat fostul şef al Serviciului de Investigații Criminale din IPJ Prahova.