Rușii sunt hotărâți să se amestece din nou în alegerile din SUA, reprezentând o amenințare pentru rezultatul acestora, a declarat marți directorul Biroului Federal de Investigații – FBI.

”Ruşii sunt absolut hotărâţi să încerce să se amestece în alegerile noastre”, a declarat Christopher Wray, directorul FBI, vorbind în Comisia judiciară a Senatului. Iar Moscova continuă să reprezinte o ameninţare pentru alegerile americane, cu mai puţin de un an şi jumătate înainte de următoarele alegeri prezidenţiale din Statele Unite, a spus el, citat de presa americană.

Serviciile de informaţii americane şi procurorul special, Robert Mueller, au informat cu privire la eforturi intense ale serviciilor de informaţi ruse şi ale unui grup considerat de justiţia americană drept o fermă de ”troli” ruşi – Internet Research Agency- de a-l ajuta pe Donald Trump să câştige alegerile prezidenţiale din 2016 în faţa rivalei sale democrate, Hillary Clinton.

Raportul lui Mueller, făcut public în aprilie, a detaliat încercările echipei de campanie a lui Trump de a coopera cu ruşii pentru a creşte şansele miliardarului republican.

Robert Mueller urmează să fie audiat miercuri în Congres cu privire la concluziile investigaţiei sale. Donald Trump continuă să nege că ruşii ar fi intervenit sau că victoria sa a fost influenţată de ajutorul lor.

În timpul întâlnirii cu Vladimir Putin la Helsinki în iulie 2018, Donald Trump a spus că a acceptat dezminţirea preşedintelui rus a acuzaţiilor privind ingerinţa Rusiei în alegerile prezidenţiale din 2016, lăsând impresia că acordă mai multă credibilitate afirmaţiilor liderului de la Kremlin decât concluziilor propriilor sale servicii.