Alertă de COVID-19 în politică. De această dată un cunoscut politician a fost confirmat cu noul coronavirus. Este vorba de președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa. Imediat au fost luate măsuri fără precedent în instituție.

Ion Prioteasa, președintele Consiliului Județean Dolj, și-a făcut testul pentru a vedea dacă are Covid, în urmă cu două zile. Decizia a luat-o după ce a aflat că  directorul de imagine al Consiliului Județean Dolj a fost confirmat cu coronavirus. Toată conducerea CJ Dolj s-a testat la o clinică privată, iar vineri au venit și primele rezultate, susține stirilekanald.ro. Ion Prioteasa are și alte probleme de sănătate, astfel că a mers direct la spital.

O echipă de la DSP Dolj va merge luni la sediul Consiliului Județean pentru a dezinfecta birourile.

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat vineri 1.415 cazuri noi de COVID-1, bilanţul fiind 68.046 de persoane infectate. De asemenea, s-au înregistrat 44 de decese în ultimele 24 de ore, totalul fiind 2.904. 473 de pacienţi sunt la ATI.

De altfel, conform unui raport publicat de Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor, România este plasată în topul statelor din Uniunea Europeană care au fost lovite de pandemia de coronavirus. Acest lucru este cauzat de creșterea accelerată a noilor cazuri. Medicul Emilian Imbri, managerul Institutului „Victor Babeș” din București spune că nerespectarea măsurilor de protecție de către populație este cauza creșterii accelerate a cazurilor de coronavirus. 

Medicul Emilian Imbri, managerul Institutului „Victor Babeș” din București spune că nerespectarea măsurilor de protecție de către populație este cauza creșterii accelerate a cazurilor de coronavirus, potrivit b1.ro

„Mi-e teamă că numărul de cazuri nu o să mai scadă, ci o să continue să crească. Măsurile pe care le-au încercat guvernanții sunt măsuri bune, dar nu își găsesc ecoul în populație. Nu trebuie să generalizăm, dar fiecare cetățean poate să aleagă dacă se ferește să nu se îmbolnăvească”, a explicat medicul.