Restaurantele şi cafenelele din Vama Veche şi 2 Mai au fost închise, iar activităţile culturale din cele două localităţi au fost interzise, după ce a crescut numărul cazurilor de COVID-19. O măsură similară a fost luată de către autorităţi şi în privinţa localităţii Fântânele, din acelaşi motiv.

Anunțul prefecturii Constanța

Prefectura Constanţa a transmis marţi seara, printr-un comunicat de presă, că în cadrul şedinţei Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Constanţa din data de 29 septembrie,  au fost luate măsuri de închidere a unor restaurantele şi cafenele, în două comune şi de redeschiderea a altora, în altă comună.

“Se suspendă activitatea operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor, de tip restaurante şi cafenele, în interiorul clădirilor (inclusiv hoteluri, pensiuni, alte unităţi de cazare, cu excepţia clienţilor cazaţi în hoteluri/pensiuni), de pe raza localităţilor Limanu şi Fântânele. Se închide activitatea operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc, de pe raza localităţilor Limanu şi Fântânele. Se interzic activităţile culturale în localităţile Limanu şi Fântânele”, a transmis Prefectura Constanţa.

Măsura a fost luată ca urmare a depăşirii ratei incidenţei cumulate a cazurilor COVID-19 peste indicele de 1.5/1.000 de locuitori cele două comune. Comuna Limanu este formată din satele 2 Mai, Vama Veche, Hagieni şi Limanu. De asemenea, CJSU a aprobat redeschiderea restaurantelor, cafenelelor, reluarea activităţilor culturale în comuna Cuza Vodă după ce cazurile de COVID-19 au scăzut în localitate.

Situația COVID în România

Până astăzi, 29 septembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 125.414 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 100.636 de pacienţi au fost declaraţi vindecaţi. În urma testelor efectuate la nivel naţional, faţă de ultima raportare, au fost înregistrate 1.470 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv au anunțat autoritățile în cursul zilei de marți.