Tatăl băiatului mort în accidentul de la 2 Mai, revoltat de atitudinea judecătoarei

La ieșirea din Judecătoria Mangalia, bărbatul a spus că judecătoarea a cerut actul de identitate al fiului său, mort în accidentul de la 2 mai din august 2023.

“V-am spus că Judecătoria Mangalia nu este…Când a întrebat dacă băiatul meu este în sală…Nu am văzut în viaţa mea un asemenea judecător. Îi voia buletinul”, a povestit el, cu ochii în lacrimi.

Acesta a fost întrebat și despre faptul că procesul s-a amânat pentru că Vlad Pascu nu a avut avocați.

“Cred că a fost făcută chestia asta. Vor o amânare, să mai soluţioneze nişte….”, a răspuns tatăl băiatului ucis vara trecută.

La rândul său, tatăl fetei moarte în accident susține că întreg procesul este o făcătură.

“Nu vedeţi că e circ, ce v-am spus astăzi dimineaţa? Totul este o făcătură. Această judecătoare nu are ce căuta acolo. De la bun început totul a fost premeditat, iar cu ceea ce i-a făcut lui Valentin Olariu, e strigător la cer.

Să vadă superiorii dumneaei dacă asemenea personaj poate să judece cazuri. De deciziile dumneaei… ce judecă? Totul este o făcătură, un circ. S-a ştiut dinainte, pas cu pas ce trebuie făcut. Uitaţi-ne cum stăm ca blegii aici”, a afirmat acesta.

Vlad Pascu
Vlad Pascu / SURSA FOTO: Captură de ecran Antena 1

Bărbatul a spus și ce a simțit atunci când Vlad Pascu a intervenit prin videoconferință în sala de judecată.

“E foarte încrezător. E învăţat cum trebuie să vorbească. E foarte încrezător pe ce decizii se vor lua. Asta este Judecătorie? Aici mâna stângă spală pe dreapta şi invers. Mergem la o judecătorie serioasă, unde avem judecători serioşi.

Cerem strămutarea procesului. Nu vreau eu aici.  De ce să fie judecată moartea copilului meu şi a copilului celălalt, doi copii extraordinari de cuminţi, să fie judecaţi de cine? Asta e atitudine de judecător?”, a declarat tatăl fetei.

Procesul lui Vlad Pascu a fost amânat

Procesul lui Vlad Pascu a fost programat inițial pentru joi la ora 9:00, la Judecătoria Mangalia. Cu toate acestea, din cauza unei programări la Tribunalul Constanța pentru a contesta arestul preventiv, dosarul său a fost amânat până la ora 12:30. Cererea lui Vlad Pascu de a scăpa de arestul preventiv a fost respinsă. Acest lucru a condus la amânarea procesului.

În plus, procesul a fost întârziat și din cauza retragerii unuia dintre avocații săi din dosar, iar celălalt avocat a protestat și a solicitat ca următorul termen să fie stabilit după data de 29 februarie.

Pe data de 19 august 2023, Vlad Pascu a condus un autoturism pe DN 39. În jurul orei 5:25 dimineața, în apropiere de 2 Mai, a intrat într-un grup de pietoni. Ca rezultat al impactului, doi tineri și-au pierdut viața, iar alți trei au fost răniți.

Vlad Pascu a părăsit locul accidentului și a fost găsit ulterior de polițiști în Vama Veche. Anchetatorii au concluzionat că el se afla sub influența mai multor substanțe interzise, printre care cocaină, amfetamină și metamfetamină.

În luna octombrie, Vlad Pascu a fost trimis în judecată pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului și conducerea unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive.