UPDATE: Nu mai sunt avertizări meteo, însă temperaturile o iau razna astăzi

Alertă meteo ANM! Cod galben în mai multe zone. Temperaturile o iau razna în toată România

Este o vreme nemaizăzută în această perioadă anului. În România, ziua de azi aduce temperaturi ridicate, de până la 10 grade celsius. În sud şi est, avem atmosferă închisă dar în rest, se arată puţin şi soarele.

Știre inițială:

În unele zone ale țării, meteorologii au emis, miercuri dimineaţa, atenţionări nowcasting Cod galben de ceaţă şi vizibilitate redusă în mai multe localităţi din judeţele Caraş-Severin, Arad şi Suceava.

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), până la ora 9:00, în localităţile Bozovici, Prigor, Lăpuşnicu Mare, Bănia, Dalboşeţ, Şopotu Nou din judeţul Caraş-Severin precum şi în Lipova, Săvârşin, Bârzava, Conop, Vărădia de Mureş din judeţul Arad se va semnala ceaţă, fenomen care determină scăderea vizibilităţii sub 200 de metri şi, izolat, sub 50 de metri.

Ceaţa va persista, până la ora 10:00, în judeţul Suceava, în zona localităţilor Dorna Candrenilor, Poiana Stampei şi Coşna.

Temperaturi incredibile pentru această perioadă

Ziua de miercuri vine cu temperaturi maxime care pleacă de la 3 grade în zonele în care persistă ceaţa şi ajung până la 10 grade în Dealurile de Vest.

În Dobrogea şi Bărăgan se anunţă mulţi nori, dimineaţa sunt condiţii de ceaţă şi burniţă, iar temperaturile se opresc pe la 7 grade Celsius. Şi în Moldova sudică şi în nordul Munteniei, atmosfera va fi închisă, pe la câmpie apare ceața, iar maximele termice vor fi comparabile cu cele de ieri.

În nordul Moldovei şi în Bucovina, va fi ceață dimineaţa şi temperaturi de până la 6 grade. La munte, spre seară vor ploi slabe, iar la altitudini mari vor fi precipitaţii mixte.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş, vremea va fi frumoasă, dar la primele ore ale zilei sunt condiţii de ceaţă. Se încălzeşte uşor şi după prânz vor fi în jur de 8 grade Celsius.

Soare și temperaturi nemaivăzute

În ţinuturile vestice vor fi înnorări dar şi perioade cu soare, iar temperaturile ajung la 9 grade. Vântul se va înteţi în Munţii Banatului. Seara o să plouă slab dar la altitudini mari, vor fi precipitaţii sub formă de lapoviţa şi ninsoare.

În Transilvania temperaturile cresc uşor și ajung la 6 grade. În sud-vestul ţării, vor fi nori și ceaţă în primele ore ale zilei. Şi în ţinuturile sudice, este ceaţă şi burniţă, iar temperaturile se opresc pe la 7 grade.

Alertă meteo ANM! Cod galben în mai multe zone. Temperaturile o iau razna în toată România

În Bucureşti, dimineaţa e posibil să apară ceaţa şi vântul va sufla slab. Se răcoreşte uşor şi în termometre se ating 6 grade.

În zonele de munte, va predomina vremea frumoasă şi se încălzeşte uşor. Din a doua parte a zilei, se mai adună norii în Carpaţii Occidentali şi în nordul Carpaţilor Orientali. Vântul va avea intensificãri în Munţii Banatului, iar temperaturile din staţiuni ajung până la 8 grade.

Joi vremea va fi schimbătoare şi o să plouă slab în vest, nord-vest şi centru. La munte apar precipitaţii mixte şi se poate depune polei, iar în sud şi est vor fi nori, ceaţă şi condiţii de burniţă.

Vineri se anunţă vreme bună în zonele de deal şi de munte, dar în rest va fi înnorat, ceaţă în zonele joase şi un vânt mai insistent în sud-estul şi în sud-vestul extrem al țării.

Sâmbătă temperaturile vor fi ridicate, mai ales în regiunile vestice. Înnorările persistă în sud şi est, dar în celelalte zone se arată şi soarele.

Alertă meteo ANM! Cod galben în mai multe zone. Temperaturile o iau razna în toată România