Disperată mama Luizei, Monica Melencu, susține că poliția nu își face treaba și că fata ei nu este căutată. Incompetența autorităților își spune cuvântul în continuare.

„În şase luni de zile nu mi s-a găsit copilul. Cineva, ca toată lumea, disperă cu butoaiele. Uitați în ce hal am ajuns, să luam tot noi 50 de milioane. Să iasa cineva dacă ne vede, o să mă arunc în fața mașinii pentru treaba asta ,în ce hal am ajuns. Nu e vorba de bani. Ne cauta cineva copiii? Copiii aștia sunt dați, disper, mă arunc în fața mașinii. Vreau doar copilul. Îmi vreau copilul, Melencu Luiza Mihaela. Atât vreau.”

Și alaltăieri e posibil să intri să nu îți dea nimeni o explicație? Nimeni nu ne-a explicat. Suntem oameni ca toți oamenii. Aceleași clase le avem și noi. Un răspuns puteam să primim. În 6 luni de zile cineva a cooperat cu noi , a venit să ne aline suferința, să ne explice despre ce e vorba? Joi și vineri au venit acele persoane, când am spus că refuz, au venit mascații.

Jur ca asta fac și eu. Nu vreau decât un răspuns. Această amendă maximă pentru care doamnă că ne-au luat copilul. Îmi vreau copilul.”

Luni, 30 septembrie mama Luizei s-a prezentat la sediul Poliţiei Române pentru a-i fi prelevate probele ADN. Aceasta a decis sâmbătă că va fi de acord cu recoltarea noilor probe dar să fie transportată la Bucureşti de către organele de anchetă.

De fapt, vineri trebuiau recoltate aceste probe însă, femeii i s-a făcut rău în momentul în care jandarmii şi poliţiştii s-au prezentat la locuinţa sa pentru a o transporta la DIICOT.

Expertiza va fi realizată de FBI, iar probele recoltate au fost deja trimise în Statele Unite. Rezultatul este asteptat într-o lună.

În plus, Monica Melencu a fost și umilită la Poliție de către autoritățile care se ocupă de cazul respectiv.

„Mi-au zis, ai intrat, nu mai ieşi. Te luăm cu forţa.”

Atitudinea și brutalitatea comisarului care coordona operațiunea au făcut-o pe mama Luizei să izbucnească în lacrimi. Acesta este acum anchetat de Ministerul de Interne. Se pare că ar fi avut un comportament neadecvat pe tot parcursul anchetei.

Monica Melencu a depus o plângere la Parchetul General și ulterior a avut o întrevedere cu procurorul general şi ministrul justiţiei.

Se pare că IGPR a declanșat o anchetă internă cu privire la comportamentul comisarului şef al Departamentului de Investigaţii Criminale.