În ultimele 24 de ore, 124 de angajați ai MAI s-au îmbolnăvit cu noul coronavirus. De la începutul pandemiei, au fost înregistrare 4.117 de cazuri de polițiști îmbolnăviți și 9 decese, din rândul angajaților MAI, a precizat marți ministrul de Interne, Marcel Vela, în cadrul unei conferințe de presă care a avut loc la sediul ministerului.

”Acest lucru este îngrijorător și un semnal de alarmă pentru a găsi cât mai multe soluții pentru a ne salva semenii”, a declarat Vela.

Centru de recoltare plasmă autoimună la MAI

În consecință, el a anunțat că va fi creat un centru de recoltare plasmă autoimună în cadrul MAI.

”La nivelul MAI se va înființa un centru pentru donarea de sânge și plasmă convalescentă. Plasma donată de persoanele vindecate de covid-19 poate reprezenta unica șansă la viață, pentru cei foarte bolnavi.”, a precizat ministrul de Interne.

”Centrul va fi în coordonarea a doi medici care au trecut prin coșmarul covid-19 și vor face tot posibilul ca el să funcționeze cât mai bine.”, a mai spus Vela. ”Plasma autoimună va salva vieți. Dacă salvezi o viață, salvezi o lume întreagă.”, a completat el.

”Întreaga populație care va dori să doneze o va putea face”

Donarea de plasmă este un gest umanitar dar, mai mult decât atât, ajută la salvarea de vieți, ceea ce este cel mai important, au mai precizat cei prezenți la conferința de presă.

Trebuie precizat că, alături de ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, au participat la conferința de presă de la sediul MAI și chestorul de poliţie dr. Dinu Dragomir, împuternicit director al Direcţiei Medicale, precum şi comisarul-şef de poliţie dr. Alida Moise, împuternicit director general al Spitalului de Urgenţă „Prof. Dr. Dimitrie Gerota” Bucureşti.

”Pacienții eligibili nu vor fi doar angajații MAI, ci întreaga populație care va dori să doneze plasmă.”, a explicat dr. Alida Moise.