Decizie bombă luată în Guvernul Orban. Executivul liberal a făcut o nouă numire bombă într-o funcție cheie din România. Chiar ministrul de Interne, Marcel Vela, a numit un șef în cadrul unei instituții de forță în jurul căreia au existat mai multe controverse în ultimii ani.

Numire bombă într-o funcție cheie!

Prim-adjunctul Jandarmeriei Bucureşti, Alin Mastan, a fost împuternicit în funcţia de inspector general al Jandarmeriei Române, prin ordin al ministrului Marcel Vela.

”Având în vedere că la data de 19.10.2020 a expirat împuternicirea în funcţia de inspector general al Inspectoratului General al Jandarmeriei Române a colonelului Enescu Bogdan, începând cu data de 20.10.2020, prin ordin al ministrului afacerilor interne, Ion Marcel Vela, colonelul Mastan Alin, prim adjunct al Directorului General al Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti, a fost împuternicit să exercite atribuţiile funcţiei de inspector general al Jandarmeriei Române”, a transmis, marţi, Ministerul Afecerilor Interne.

De asemenea, cu aceeaşi dată, ministrul afacerilor interne a dispus împuternicirea în funcţia de prim-adjunct al inspectorului general şi şef al Statului Major a colonelului Uzlău Liviu, şeful Direcţiei Ordine şi Siguranţă Publică din I.G.J.R.

Jandarmeria Română a fost ținta mai multor atacuri în ultimii ani după după intervenția în forță la mitingul Diasporei din august 2018. Atunci, jandarmii au dat cu gaze în persoane pașnice și au lovit mai multe persoane chiar dacă acestea nu comiseseră nicio infracțiune și stăteau în fața forțelor de ordine cu mâinile ridicate.

Dosarul acesta a ajuns la DIICOT, dar nici până astăzi nu s-a găsit niciun vinovat de către justiția din România.