Probleme mari la granița României. Un bărbat originar din județul Prahova a fost dat în consemn la frontieră. Acesta a adus în țară oameni chiar din Veneto, regiune din Italia puternic afectată de epidemia de coronavirus.

Alertă la granița României

Este vorba despre un bărbat din comuna Bătrâni, județul Prahova, care se ocupă cu transportul internațional de persoane. Acesta s-ar fi lăudat la apropiați că merge cu pachete cu alimente la românii din zonele carantinate din Italia și se întoarce în România cu cei care vor să părăsească zonele cu risc, fără să i se întâmple ceva.

Bărbatul a plecat din țară chiar în această diineață și urmează să se întoarcă în următoarele zile. Directorul DSP Prahova, Dan Ioniță, s-a deplasat în comuna Bătrâni, unde a discutat cu soția bărbatului.

„Respectivul nu are chestionar completat, drept pentru care, pe lângă consemnul dat la frontieră de către poliție, am anunțat și noi DSP Arad și DSP Bihor. Este așteptat să sosească mâine (duminică-n.r.) în țară”, a afirmat Ioniță, conform Antena 3.

Localnicii au sesizat autoritățile că bărbatul face curse în Italia, de unde transportă români, iar soția acestuia ar fi spus autorităților că bărbatul urmează să vină din zona Verona.