Ziua de sâmbătă, 11 decembrie, le-a testat răbdarea șoferilor în trafic. În acest moment, punctele de trecere a frontierei de la graniţa de vest a României sunt extrem de aglomerate.

La vama Petea, autoturismele sunt nevoite să petreacă trei ore pentru formalităţile de intrare pe teritoriul țării, în ciuda faptului că pe sensul de intrare sunt deschise cinci artere rutiere. La vama Nădlac II, timpul de aşteptare al șoferilor este de două ore.

Intrare: 5 artere. Ieșire: 3 artere. Lipsă personal autorizat

Coloane interminabile de mașini s-au format sâmbătă seară la punctul de trecere a graniței de la Petea, judeţul Maramureş.

În ciuda faptului că la intrarea în ţară sunt deschise cinci artere rutiere, timpul pe care oamenii sunt nevoiți să-l aşteptare este de trei ore, conform informațiilor furnizate de site-ul Poliţiei de Frontieră. Deja numărul persoanelor şi al autoturismelor, care aşteaptă efectuarea formalităţilor de intrare în România, depășește așteptările personalului autorizat de la frontiera ungară.

Aceeași situație este și la punctul de trecere a frontierei Nădlac II, unde sunt deschise tot cinci artere rutiere, dar şi acolo sunt cozi imense. Timpul de aşteptare pentru intrarea pe teritoriul statului este de 120 de minute.

Timpii mari de aşteptare se datorează triajului epidemiologic pe sensul de intrare

Poliția de Frontieră a explicat că „intrare este formată din cinci artere, iar ieșirea din artere. Există o lipsă de personal autorizat la frontiera maghiară, motiv pentru care este un număr mare de autoturisme prezente la verificările de frontieră pe ambele sensuri. Timpii mari de aşteptare se datorează şi triajului epidemiologic pe sensul de intrare.”

Tot în partea de vest a granițelor țării noastre, la Nădlac I, Valea Lui Mihai şi Urziceni, mașinile care intră în România aşteaptă 30 sau 40 de minute în trafic. Intrarea în țară a camioanelor se face în condiții dificile, timpii de aşteptare fiind între una sau două ore la Nădlac I şi II, Borş, Petea și graniţa de sud la Calafat şi Negru Vodă, conform g4media.ro.