Un exercițiu militar comun a adus împreună trupele armate ucrainiene și cele americane. Acestea se antrenează laolaltă.

Au fost efectuate salturi cu parașuta dintr-un avion militar de transport C-130

Exercițiul Rapid Trident 2021 a adus parașutiști din cele două țări care au efectuat salturi comune în cadrul manevrelor militare. Militarii au simulat participarea la o misiune de eliminare a unui post de comandă inamic și au sărit din avionul de transport militar C-130.

Peste 6.000 de soldați din 15 țări și 15 reprezentanți ai SUA vor fi prezenți

Vor participa la Rapid Trident mai bine de 6.000 de militari proveniți din 15 țări, împreună cu 15 reprezentanți ai forțelor armate americane, iar instruirea militară se va desfășura până pe 1 octombrie.

Militarii din cele două țări au făcut declarații despre exercițiile la care lucrează împreună.

„Voi (ucrainenii) aveți niște băieți duri. Am schimbat câteva patch-uri cu semenii ucraineni, iar aceasta este prima operațiune pe care o facem împreună. Am mai avut câteva exerciții în 2020 și 2019 în Ucraina, cu parașutiștii de acolo. A fost distractiv, îmi place să lucrez cu voi”, a transmis un parașutist militar american către forțele ucrainene.

Ucraina și situația dificilă în care se află

Situația actuală din Ucraina este una gravă. În timp ce forțele militare ucrainene se străduiesc să mențină pacea, forțele separatiste din regiunea Donetsk și din provincia Lugansk pun presiuni prin încălcarea armistițiului de încetare a focurilor.

Exercițiile militare în Ucraina

Amintim că Ucraina a lansat un program de aplicaţii militare în vestul ţării, la care au participat de asemenea militari din SUA, Polonia şi Lituania, principalele ţări susţinătoare ale Kievului în tensiunile cu Rusia, relatează AFP citată de Agerpres.

La aceste manevre militare denumite ”Three Swords 2021” (Trei Săbii 2021) au luat parte circa 1.200 de soldaţi şi 200 de vehicule de luptă şi ele se vor desfăşura până pe 30 iulie în poligonul militar Iavoriv din regiunea Lvov.

Aceste manevre se desfăşoară în cadrul unui program regional de cooperare militară între Ucraina, Polonia şi Lituania, care în anul 2014 au alcătuit o brigadă militară comună cu baza la Lublin (estul Poloniei) şi cu efective compuse din 2.600 de soldaţi polonezi, 570 lituanieni şi 340 ucraineni.

Sursa foto: Dreamstime