Haos lângă România. Bulgaria este la un pas să fie invadată de afgani. Potrivit ultimelor informații, câteva sute de militari bulgari vor păzi granița sudică pentru a preveni intrarea migranților afgani pe teritoriul țării lor.

Anunul a fost făcut de Ministrul bulgar al Apărării. Potrivit acestuia, presiunea de la granițele țării este într-o creștere constantă, fiind nevoie de implicarea guvernului.

”Presiunea de la granițele Bulgariei este în creștere, ceea ce necesită acțiuni din partea guvernului, iar noi vom face exact asta”, a spus Ministrul Apărării.

Totodată, el a mai sublniat faptul că armata a fost deja mobilizată, urmând să fie construită o barieră.

”Soldaţii vor asigura o misiune de protecţie şi dacă va fi necesar vor asista jandarmeria şi poliţia de frontieră, mai ales pentru construcţia de bariere”, a adăugat acelaşi ministru.

Val de migranți în Bulgaria 

Situația de astăzi nu este una singulară. Ministerul de Interne bulgar a anunţat în acest timp o creştere a numărului migranţilor afgani arestaţi în ultima săptămână pentru că au intrat ilegal în Bulgaria.

Mai exact, este vorba despre sute de migranți care au fost descoperiți în această situație. În acest context, în următoarele ore, între 400 și 700 de soldați urmează să ajungă la graniță. Pe de altă parte ministrul bulgar susține că numărul exact depinde de situația de acolo și de modul în care aceasta urmează să evolueze.

Amintim faptul că în perioada 2013 și 2018, Bulgaria a ridicat un gard de sârmă ghimpată pe o lungime de 259 de kilometri la graniţa sa cu Turcia. Cu toate astea, gardul nu a fost de mare ajutor, pentru că unii migranţi au reuşit să treacă gardul şi mai departe să traverseze teritoriul bulgar. Acum, după câțiva ani, situația se repetă și este din ce în ce mai gravă.