Alertă! Iohannis i-a chemat de urgență în ședință! Întâlnirea care poate arunca totul în aer

Alertă! Iohannis i-a chemat de urgență în ședință! Întâlnirea care poate arunca totul în aer

Președintele Klaus Iohannis i-a chemat de urgență pe toți specialiștii la Cotroceni! Întâlnirea care poate arunca totul în aer vine în contextul exploziei cazurilor de COVID-19 în România.

Klaus Iohannis i-a chemat de urgență pe mai mulți specialiști în zona de boli infecțioase! Întâlnirea care poate arunca totul în aerare loc de la ora 15.00 la Cotroceni. Invitația i-a fost adresată inclusiv lui  Alexandru Rafila, cel care a ales să candideze pe listele PSD.

”Ședință de evaluare și prezentare a măsurilor cu privire la gestionarea epidemiei COVID-19

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, va avea marți, 3 noiembrie a.c., ora 15:00, la Palatul Cotroceni, o ședință de evaluare și prezentare a măsurilor cu privire la gestionarea epidemiei COVID-19 cu Nelu Tătaru, Ministrul Sănătății; Raed Arafat, Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Secretar de Stat, Ministerul Sănătății; general dr. Ionel Paul Oprea, Secretar de Stat, Ministerul Sănătății; Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății; dr. Andreea Moldovan, Director Medical, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Brașov; dr. Gindrovel Dumitra, Medic Primar Medicină de Familie, Vicepreședinte al Societății Naționale de Medicina Familiei (SNMF), coordonator al grupului de vaccinologie din cadrul SNMF.”, arată Administrația Prezidențială într-un comunicat de presă.

Întâlnirea vine în contextul în care numărul de infectări cu COVID a luat proporții alarmante.  Grupul de Comunicare Strategică a prezentat cele mai recente date privind infectările cu SARS-CoV-2 din România, precum şi cele privind pacienţii internaţi în spital şi decese provocate de acest virus. Pentru o zi de luni, cifrele prezentate de GCS sunt extrem de ridicate şi indică trendul ascendent pe care se află, din păcate, România în acest moment.

Până astăzi, 2 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 250.704 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

177.361 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 4.041 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Distribuția pe județe a cazurilor per total și a celor noi o regăsiți în tabelul de mai jos.

Distribuiți știrea:
Facebook Twitter WhatsApp

Dacă vă plac materialele publicate va invităm să ne urmăriți și pe pagina noastră de Facebook

Lasă-ne un comentariu legat de această știre printr-un mail la adresa [email protected] și, dacă este cazul, îți răspundem la el în cel mai scurt timp posibil. Încurajăm comentariile argumentate, la obiect, fără injurii sau jigniri, iar cele mai bune dintre ele ar putea ajunge să fie chiar publicate pe site-ul capital.ro.