Preşedintele brazilian Jair Bolsonaro a fost din nou testat pozitiv pentru COVID-19, a anunţat miercuri Ministerul Comunicaţiilor, citat de DPA şi Reuters. Preşedintele în vârstă de 65 de ani are o stare de sănătate bună, a răspuns guvernul prin e-mail unei solicitări de informaţii din partea agenţiei germane.

Bolsonaro nu are febră, iar respiraţia, ritmul cardiac şi presiunea sanguină sunt normale, a relatat CNN Brazilia. Rezultatul pozitiv de marţi este cel puţin al treilea pentru preşedintele populist de extremă dreaptă, care timp de luni de zile a minimalizat severitatea pandemiei şi pledează în continuare pentru continuarea activităţii economice. El a fost iniţial testat pozitiv pentru noul coronavirus pe 7 iulie.

Bolsonaro lucrează în prezent de la reşedinţa sa. Mai mulţi dintre miniştrii săi au fost diagnosticaţi cu coronavirus. Brazilia a înregistrat 41.008 de cazuri de noul coronavirus şi 1.367 de morţi în ultimele 24 de ore, ceea ce ridică bilanţul total la aproape 2,2 milioane de infectări şi 81.487 de morţi.

Cifrele reale ar fi însă chiar mai mari şi bilanţul nu ar fi crescut mai mult din cauza testării insuficiente, notează dpa. Brazilia este ţara cea mai afectată de COVID-19 din lume după SUA. Totuşi, numărul de cazuri confirmate nu mai par să crească la fel de repede ca înainte, a anunţat recent Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).