La fața locului au fost aduse trei autobuze STB, însoțite de două mașini de poliție. Pe autobuze apare mesajul „cursă specială”, iar zona este plină de jandarmi, potrivit hotnews.ro

Care este starea muncitorilor

„Este vorba despre o comunitate de 108 oameni. Dintre aceştia, 32 au fost depistaţi cu infecţie COVID. În cursul zilei de astăzi, toţi oamenii vor fi duşi parte în spitalele COVID, cei care au fost depistaţi pozitiv, iar restul vor fi duşi în carantină instituţionalizată. Acest focar a fost izolat şi toate măsurile necesare sunt luate”, a transmis primarul Sectorului 4, Daniel Băluță.

De asmenea, conform celor spuse de Raed Arafat la Digi24, niciunul dintre muncitorii depistați cu coronavirus nu este în stare gravă iar unii dintre ei sunt asimptomatici. Aceștia au fost deja transportați cu autocarele și microbuzele ISU. Trebuie menționat că toți muncitorii de pe acel șantier vor fi testați.

Gabriela Firea a subliniat că cei depistați pozitivi cu COVID-19 vor primi toate îngrijirile medicale de care au nevoie la spitalele din Capitală.

„Muncitorii indieni angajați la o firma privată de construcții din București depistați pozitivi covid vor primi toate îngrijirile medicale de care au nevoie la spitalele din Capitală, iar pe cei fără simptome ii vom carantina într-o clădire pe care o punem la dispoziție în astfel de situații”, a explicat Gabriela Firea.

Colegii celor infectați cu COVID-19 se află în izolare, în barăcile de pe șantier și sunt păziți de jandarmi, conform Digi 24.

Violeta Alexandru a fost întrebată, la rândul ei, într-o conferință de presă, despre situația cetățenilor indieni, angajați pe un șantier din Sectorul 4 din Capitală, care au fost confirmați cu noul coronavirus.

„Alături de DSP București, azi-noapte m-am deplasat la șantierul în locația de la care aveam informații că s-a întâmplat să existe un focar cu efecte asupra stării de sănătate și implicit asupra stării apte de muncă a acelor oameni. Din primele informații, cei infectați sunt din India dar urmează să avem o evaluare completă așa cum am rugat celelalte instituții să mă informeze”, a transmis Violeta Alexandru, adăugând că DSP București a luat deja primele măsuri.

Trebuie menționat că peste 200 de angajați lucrează pe șantier, dintre care 38 sunt cetățeni indieni, conform celor spuse de ministrul Violeta Alexandru.