Peste 20 de persoane s-au îmbolnăvit în ultimele zile. Conform FDA, castraveții au fost distribuiți restaurantelor, angro-urilor, comercianților cu amănuntul și centrelor de distribuție începând cu 29 aprilie. FDA lucrează pentru a determina unde au fost vândute legumele contaminate, scrie CNBC.

„Castraveții au fost vânduți individual sau în ambalaje mai mici, cu sau fără o etichetă care nu poartă aceeași marcă, nume de produs sau o anumită dată”, a avertizat FDA.

Castraveți contaminați cu Salmonella Montevideo

Anchetatorii FDA care au efectuat o analiză ulterioară a castraveților luna trecută au colectat o probă care a ieșit pozitiv pentru Salmonella Montevideo și „s-a potrivit cu probe clinice recente de la oameni bolnavi”, a subliniat FDA. Analiza s-a făcut în urma unui focar de Salmonella Africana, legat de Bedner Growers.

Simptome ale îmbolnăvirii cu Salmonella

Potrivit Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor, Salmonella este o bacterie care îi poate îmbolnăvi pe cei care o ingerează prin alimente contaminate, bând apă contaminată sau atingând animalele, materiile fecale sau zonele în care trăiesc.

Persoanele care contractă boala pot avea crampe stomacale, diaree, greață și vărsături de la șase ore până la șase zile. Simptomele pot dura până la șase zile după infectare.

Ce este Salmonella Montevideo

Salmonella Montevideo este un tip de bacterie Salmonella enterica. Potrivit CDC, bacteriile sunt „o cauză principală a bolilor de origine alimentară, a spitalizărilor și a deceselor în Statele Unite și în întreaga lume”. Bacteriile cauzează aproximativ 1,35 milioane de infecții în Statele Unite în fiecare an.

„Copiii mai mici de cinci ani, bătrânii și persoanele cu un sistem imunitar slăbit au mai multe șanse de a avea infecții severe”, spune FDA.

Potrivit FDA, cel puțin 26 de persoane s-au îmbolnăvit în 15 state: Florida, Alabama, California, New York, Ohio, Pennsylvania, Carolina de Sud, Colorado, Illinois, Kansas, Kentucky, Michigan, Carolina de Nord, Virginia și Tennessee.

Cei care au consumat castraveți cu Salmonella au ajuns la spital

Nouă dintre pacienți au fost internați, iar 11 din 13 pacienți intervievați au raportat că au mâncat castraveți.

Un purtător de cuvânt al Fresh Start Produce Sales a declarat că firma „se angajează să protejeze sănătatea publică”. „Compania contactează clienții angro și din centrele de distribuție regionale pentru a le cere să le ofere clienților instrucțiuni clare, inclusiv notificarea oricăror locații de vânzare a loturilor de castraveți” a spus purtătorul de cuvânt.

Restaurantele, comercianții cu amănuntul sau distribuitorii care au castraveți potențial contaminați ar trebui să-i arunce și să informeze clienții.

„Consumatorii, restaurantele și comercianții cu amănuntul care au achiziționat sau au primit produse contaminate, inclusiv produse angro, ar trebui să curețe și să igienizeze cu atenție orice suprafețe sau containere pe care le-au atins”, a recomandat FDA.