Aleksei Navalnîi primește o veste dură din spatele gratiilor! Este inculpat într-un alt dosar

Autoritățile din Rusia îi reproșează opozantului că a creat o organizaţie care a încălcat drepturile ruşilor, deoarece Fondul de Luptă împotriva Corupţiei (FBK) a „incitat cetăţenii să comită acte ilicite”, în special „cerându-le să participe la adunări neautorizate”, conform informațiilor transmise de afp.com

Amintim FBK şi celelalte organizaţii ale lui Navalnîi au fost calificate în iunie drept „extremiste” de justiţia rusă, urmând să fie interzise oficial la începutul lui august.

Ce spune Comitetul de anchetă?

Comitetul de anchetă informează că Aleksei Navalnîi şi colaboratorii săi au „organizat difuzarea pe paginile lor personale de internet şi pe paginile FBK a unor apeluri către cetăţenii ruşi pentru a participa la adunări neautorizate în ianuarie”, în contextul în care aveau loc mai multe proteste contra arestării opozantului rus.

Totodată, la finalul lunii trecute, din spatele gratiilor, Navalnîi i-a mobilizat pe ruși, pentru alegerile parlamentare. Acesta le-a cerut acestora să le dea „o mamă de bătaie” autorităților și Kremlinului.

Drept replică, autoritatea rusă de reglementare a internetului a blocat 49 de site-uri pentru legături cu opozantul. În ziua de 6 august, fratele lui Aleksei Navalnîi a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare.

Rusia spune tot despre cazul Navalnîi

Anterior, șeful Serviciului de Informații Externe (SVR), Serghei Narîșkin, a vorbit în direct pe canalul de YouTube ”Soloviov Live” despre provocările cu care se va confrunta Rusia cu privire la alegerile parlamentare din septembrie 2021 și cele prezidențiale din 2024 care vor avea loc în țara condusă de Vladimir Putin.

În acest context, șeful Serviciului de Informații Externe (SVR), Serghei Narîșkin, a avertizat cu privire la provocările pe care oponenții Rusiei le pregătesc. El spune că țara condusă de Vladimir Putin deține informații referitoare la punctele unde se va acționa.

„Aceste lucruri sunt cunoscute de structurile noastre de resort, inclusiv datorită activităților noastre”, a precizat Narîșkin.

Serghei Narîșkin a vorbit și despre otrăvirea opozantului rus, Aleksei Navalnîi. Șeful SVR spune că Rusia cunoaște o parte din adevăr.

„O parte din adevăr îl cunoaștem. Nu tot, nu voi minți și nu mă voi lăuda. Dar știm pe partea referitoare la pacientul berlinez. Știm, de asemenea, o parte din adevăr. Sau o serie de dovezi indirecte ale adevărului”, a declarat el.

Sursă foto: Dreamstime