Rusia spune tot despre cazul Navalnîi! Informația pe care o știa de dinainte de otrăvire

În acest context, șeful Serviciului de Informații Externe (SVR), Serghei Narîșkin, a avertizat cu privire la provocările pe care oponenții Rusiei le pregătesc. El spune că țara condusă de Vladimir Putin deține informații referitoare la punctele unde se va acționa.

”Aceste lucruri sunt cunoscute de structurile noastre de resort, inclusiv datorită activităților noastre”, a precizat Narîșkin.

Ce s-a întâmplat în cazul Navalnîi

Serghei Narîșkin a vorbit și despre otrăvirea opozantului rus, Aleksei Navalnîi. Șeful SVR spune că Rusia cunoaște o parte din adevăr.

”O parte din adevăr îl cunoaștem. Nu tot, nu voi minți și nu mă voi lăuda. Dar știm pe partea referitoare la pacientul berlinez. Știm, de asemenea, o parte din adevăr. Sau o serie de dovezi indirecte ale adevărului”, a declarat el.

Acesta a povestit că înainte ca Aleksei Navalnîi să fie otrăvit, Moscova a primit o informație credibilă și verificată care spunea că într-una din țările europene a avut loc o consfătuire cu participarea serviciilor speciale, a organizațiilor neguvernamentale și a diferitelor structuri guvernamentale unde s-a discutat despre cum poate fi menținută mișcarea de protest în Rusia, notează veștidinrusia.ro.

”Cu toată seriozitatea s-a discutat că este nevoie de victime sacre. Și că ar fi bine ca această victimă sacră să fie cineva dintre liderii mișcării de protest. Nu vreau să spun nimic, doar că unele paralele pot fi făcute”, a arătat șeful SVR.

El mai spune că în analizele efectuate pe teritoriul Rusiei, opozantul nu prezenta nicio substanță otrăvitoare în corp.

”Acest lucru l-am spus pe baza afirmațiilor specialiștilor noștri. Și cărora, da, le acord încredere deplină. După cum singuri știți foarte bine, în spitalul din Rusia a fost efectuat un set complet de analize și examene medicale, folosindu-se, în acest scop, cea mai modernă aparatură, iar acele analize au arătat că în sângele lui, în alte materiale biologice recoltate nu este nimic care să indice prezența vreunor substanțe otrăvitoare”, a subliniat Narîșkin.

Nepotriviri în raportul Organizației pentru Interzicerea Armelor Chimice

Acesta a mai spus că substanțele otrăvitoare au putut fi introduse în materialul biologic al opozantului în afara teritoriului Rusiei.

”Da, există un număr uriaș de nepotriviri în raportul OZHO (Organizația pentru Interzicerea Armelor Chimice, n.r.). Este greu de spus dacă, într-adevăr, a fost otrăvit mai târziu. După ce a fost urcat la bordul avionului (care l-a transportat în Germania, n.r.). Dar dacă într-adevăr s-au descoperit niște markeri, cea mai realistă prespunere este că ceva, niște substanțe, au fost introduse în materialul lui biologic”, a spus oficialul rus.

Sursă foto: Dreamstime