„Cred că transferul de putere va fi paşnic”, a declarat pentru CNBNC Larry Kudlow, întrebat dacă este necesar un astfel de transfer pentru a menţine calmul pe pieţe.

„Avem cea mai mare democraţie a lumii şi respectăm statul de drept, şi aşa va face şi acest preşedinte”, a spus Kudlow.

Alegerile nu s-au încheiat

Echipa de campanie a lui Donald Trump susţine că alegerile ”nu s-au încheiat” şi contestă avansul luat de Joe Biden în mai multe state cheie, reclamând şi fraude. Candidatul republican a susţinut încă dinaintea scrutinului că votul prin corespondenţă, folosit masiv la aceste alegeri desfăşurate în condiţii de pandemie, este predispus la fraude. Dar el nu reuşeşte să aducă dovezi.

După ce joi bursa de pe Wall Street a deschis şedinţa în creştere, investitorii estimând că vor fi adoptate noi măsuri de stimulare fiscală după alegerile din SUA, vineri NYSE a deschis în scădere, după ce Departamentul american al Muncii a anunţat că în octombrie au fost create mai puţine noi locuri de muncă.

Pețitia lui Donald Trump a fost refuzată

Petiția inițiată de către echipa de campanie a președintelui Donald Trump a fost respinsă de către un judecător din Georgia. O decizia asemănătoare privind scrutinul prezidențial a fost luată și în statul Michigan.

Președintele Donald Trump a încercat să convingă oficialii din Georgia să asigure securitatea buletinelor de vot într-un mod care era posibil să ducă la dificultăţi în numărarea voturilor sau chiar la o oprire a numărătorii, transmite agerpres.ro

În contextul alegerilor prezidențiale din Statele Unite, echipa de campanie a preşedintelui american Donald Trump a sesizat în data de 4 noiembrie justiţia pentru a cere oprirea procesului de numărare a voturilor în statul Michigan.

După numărarea a 92% din voturi în Michigan, candidatul democrat Joe Biden are un avans foarte fragil, de 0,6 puncte procentuale, în faţa republicanului Donald Trump (49,5% faţă de 48,9%). În acest stat, cei doi candidaţi îşi dispută 16 voturi ale marilor electori.

Bill Stepien, şeful campaniei lui Donald Trump, a afirmat că reprezentanţii Partidului Republican nu au avut acces la mai multe locuri pentru a observa numărarea buletinelor de vot, ceea ce contravine legii statului Michigan.

Echipa de campanie a republicanilor a cerut, de asemenea, o reexaminare a buletinelor de vot deja recenzate.