PSD va avea un candidat propriu la alegerile prezidențiale

Vineri, înainte de şedinţa conducerii partidului la Sâmbăta de Sus din judeţul Braşov, secretarul general al PSD, Paul Stănescu, a afirmat că PSD va prezenta un candidat propriu pentru funcţia de preşedinte al ţării.

Secretarul general al social-democraților mai spune că acesta va fi un membru al partidului.

”Partidul Social Democrat va avea candidat la funcţia prezidenţială, un membru al PSD”, a spus Paul Stănescu înainte de şedinţă.

Acesta a mai fost întrebat dacă Marcel Ciolacu ar putea fi candidatul PSD, iar Paul Stănescu a precizat că așa se obișnuiește în partid.

”Cutuma partidului cam aşa a fost”, spune el.

Îl va susține PSD pe Mircea Geoană?

În legătură cu o eventuală susținere pentru Mircea Geoană, Stănescu a subliniat că respinge complet acest scenariu.

”Eu exclud acest lucru. Eu, ca secretar general şi membru al partidului, exclud acest lucru”, a afirmat el.

Acesta a mai precizat că nu crede că în interiorul partidului va fi făcută o astfel de propunere.

Nu în ultimul rând, acesta a mai fost întrebat dacă alegerile prezidențiale vor rămâne programate pentru luna septembrie.

Acesta a preciza că este de părere că da.

Mircea Geoană
SURSA FOTO: Facebook, Mircea Geoană

PNL a furat startul alegerilor prezidenţiale

Anterior, Vasile Dîncu a declarat la RFI că PNL a furat startul alegerilor prezidenţiale.

„A expune un lider care este militar în postura de scriitor este un pic inadecvat”, spune acesta.

Vasile Dîncu crede că o strategie comună PSD-PNL pentru alegerile prezidențiale „s-ar putea să fie imposibil de negociat”.

„Cred că nu va fi simplu, pentru că am văzut un push mediatic, o încercare de a împinge această idee a candidaturii unui liberal, obligatoriu, ca şi condiţie sine qua non a mersului înainte al partidului, a domnului Ciucă probabil. Deci probabil că va fi complicat, pentru că s-a internalizat această idee, am auzit-o continuu şi în timpul campaniei, din partea mai multor lideri, deci s-ar putea să fie imposibil de negociat”, spune acesta.

Întrebat dacă promovarea lui Nicolae Ciucă de către PNL în campania pentru europarlamentare drept candidat la alegerile prezidențiale a deranjat PSD-ul, social-democratul a răspuns că în unele locuri acest lucru era considerat deranjant și că au fost chiar interzise panourile de prezidențiale, deoarece campania cu panouri cu Ciucă era considerată o campanie mascată.

El a mai adăugat că nu era deloc plăcut să vezi că unul dintre partenerii din coaliție „fură startul”.

Mai mult, Vasile Dîncu a mai precizat la RFI că românii nu își doresc un președinte scriitor. El opiniază că expunerea unui lider cu o definiție militară și ostaș în rolul de scriitor este ușor contradictorie și ar putea fi o greșeală strategică.

„A fost o încercare, o strategie de a personaliza mai mult liderul, de a-l expune mai mult. Sigur, dar a fost poate şi un pic inadecvată, pentru că nu cred că a expune un lider care este militar, are o altă definiţie, un ostaş… în postura de scriitor. Este uşor contradictoriu. Cred că a fost o greşeală strategică (…). Nu cred că românii îşi doresc neapărat un scriitor la conducerea ţării (…). Eu am un respect deosebit, am lucrat cu domnul preşedinte Nicolae Ciucă, este un foarte loial partener al nostru de coaliţie”, a mai spus acesta.