Prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan susține că Partidul Național Liberal a înregistrat o creștere semnificativă în sondajele de opinie. Astfel, PNL ar fi ajuns la 25%.

Rareș Bogdan a subliniat faptul că atunci când Nicolae Ciucă a preluat conducerea partidului, acesta avea un scor de doar 14%, iar situația era extrem de critică.

Liderul liberal a evidențiat că eforturile depuse de Ciucă și echipa sa au condus la o consolidare a PNL și la o creștere a încrederii publicului în partid. În opinia sa, acest progres evident poate influența în mod semnificativ perspectivele partidului în viitoarele alegeri.

Rareș Bogdan susține că sub conducerea lui Ciucă partidul a crescut

La o întâlnire desfășurată vineri în Iași, prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, a relatat că acum doi ani, când președintele Ciucă a preluat conducerea partidului, acesta se confrunta cu o situație extrem de critică și dificilă. Liderul PNL a comparat acea perioadă cu „un festival al democrației”.

În prezent, a subliniat el, niciun sondaj nu indică un scor sub 25% pentru PNL. Rareș Bogdan a afirmat că, cu ajutorul divin, partidul ar putea obține un scor de două ori mai mare decât acum doi ani.

”Dacă bunul Dumnezeu ne ajută, vom face un scor exact dublu față de momentul de acum doi ani de zile”, a spus Rares Bogdan.

El a ținut să facă referire la ceea ce s-a petrecut în urmă cu doi ani, când Nicolae Ciucă a preluat conducerea PNL. Atunci, partidul se afla într-o stare critică și dificilă, după o perioadă agitată marcată de conflicte interne. Luptele din interior s-au dovedit a fi mai intense chiar decât confruntările cu alte partide politice. Rareș Bogdan a subliniat că, paradoxal, cele mai mari provocări au venit din interiorul partidului.

Rares Bogdan alaturi de Nicolae Ciuca, PNL
Rares Bogdan alaturi de Nicolae Ciuca, PNL/SURSA FOTO: Facebook/Rares Bogdan

Liderul PNL a amintit de luptele interne care au creat mari probleme

El și-a exprimat speranța că astfel de episoade nu se vor mai repeta. Acesta a apreciat că acea perioadă tumultuoasă va fi uitată definitiv în istoria partidului. Aceste observații au fost făcute de Rareș Bogdan la evenimentul de lansare a candidaților PNL la Iași.

”În urmă cu doi, când președintele Ciucă a preluat PNL, partidul era într-o situație extrem de critică, dificilă, după un festival al democrației care a fost mai dur decât bătăliile cu PSD, PDSR, USR, și toate forțele. Nu au reușit să ne creeze atâtea probleme decât atunci când ne-am bătut noi între noi, pentru că, fiind foarte puternici, arăta ca o bătălie gigantică. Sper să nu se mai întâmple niciodată acest lucru și festivalul democrației de atunci să fie uitat definitiv pentru istoria viitorului”, a spus Rares Bogdan.

PNL se situează la 25 la sută

El a indicat că, la momentul preluării conducerii, partidul se situa în jurul valorii de 14% în sondaje. Cele mai optimiste estimări îl plasau tot în aceeași zonă. Cu toate acestea, el a afirmat că acum realitatea e alta. Rareș Bogdan a spus că are acces la toate sondajele și primește actualizări la fiecare două-trei zile. Conform acestuia, niciun sondaj nu arată o scădere sub 25% pentru PNL.

Cu un ton optimist, Rareș Bogdan a adăugat că partidul ar putea să obțină, cu ajutor de la Dumnezeu, un scor exact dublu față de cel de acum doi ani. În plus, el și-a exprimat speranța că se va anunța un număr de primării care să depășească numărul actual.

Marea dorință a prim-vicepreședintelui PNL

Rareș Bogdan a adăugat că nu își dorește altceva decât să poată anunța un număr suficient de mare de Consilii Județene. În plus, el ar vrea un scor politic pe lista de consilieri județeni care să reflecte poziția potrivită a partidului.

De asemenea, el a subliniat că, dacă se mobilizează corespunzător în aceste 30 de zile și dacă fac tot ce trebuie, PNL poate câștiga alegerile din acest moment. Totuși, liderul PNL a accentuat că este necesar să muncească pentru acest lucru și să aibă încredere în reușită.