Fostul premier Viorica Dăncilă a anunțat pe pagina sa de Facebook că speră că Nicușor Dan va pierde cursa pentru București și și-a declarat clar și răspicat sprijinul pentru candidatura Gabrielei Firea. Dăncilă a ținut să sublinieze că nu este momentul potrivit pentru a discuta despre eșecul moțiunii de cenzură la adresa Guvernului Orban, depusă de PSD și că partidul trebuie să se concentreze pe alegerile locale.

„Suntem în campanie electorală, deci nu acum e momentul pentru a discuta ce s-a întâmplat ieri în Parlament cu moțiunea de cenzură a PSD. Vom avea timp de acest lucru după 27 septembrie, vom vedea cine și cum a greșit. Până atunci trebuie să ne concentrăm pe mobilizarea partidului pentru alegeri și pe combaterea adversarilor PSD”, a scris Dăncilă pe Facebook.

Fostul premier i-a atacat dur pe cei de la PNL dar și pe candidatul susținut de aceștia și de USR-PLUS la Primăria Capitalei, Nicușor Dan.

„Văd că unul dintre acești adversari – un independent susținut de actualii guvernanți pentru Primăria Capitalei – crede că își poate acoperi lipsa de idei și proiecte cu atacuri la PSD și la guvernul pe care l-am condus. Îi spun că mai bine ar face o analiză cinstită a celor 10 luni de guvernare liberală și va vedea exact ce catastrofal e bilanțul celor pe care se bazează în alegeri.

Sper că acest „independent de dreapta” va pierde alegerile în București, iar Gabriela Firea va câștiga din nou. O susțin pe Gabriela Firea și sunt convinsă că bucureștenii apreciază ceea ce ea și echipa PSD București au făcut pentru Capitala României. PSD va fi din nou victorios în București. Succes, Gabi!”, a comentat fostul premier.

Reacția ei vine în contextul în care social democrații se reunesc astăzi într-o ședință convocată de președintele Marcel Ciolacu, la o zi după eșecul în Parlament al moțiunii de cenzură.