Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri, Gabriela Firea ar câștiga un nou mandat la Primăria Capitalei cu 41% din voturi, în timp ce Nicușor Dan ar primi doar 34%, în timp ce fostul primar și al Bucureștiului s-ar clasa pe locul 3 cu 15% dintre voturile bucureștenilor, conform ultimului sondaj Sociopol prezentat luni seară în Emisiunea Sinteza Zilei de la Antena 3.

De asemenea, PSD ar avea câștig de cauză și la Consiliul General, depășind PNL cu un procent conform celui mai recent sondaj Sociopol.

Nicușor Dan, început de campanie cu mare fast

Joi seară, Nicuşor Dan şi-a început oficial campania electorală în Piaţa Victoriei, unde, ajutat de Ludovic Orban şi de Dan Barna, a lipit primele afişe electorale.

Candidatul susţinut de PNL şi USR-PLUS spune că a ales acest loc pentru că în Piaţa Victoriei PSD-ul “a dat cu gaze în bucureşteni”, iar de aici va merge “pe drumul spre îndepărtarea celei mai incompetente administrații pe care a avut-o Bucureștiul vreodată”.

“Primele minute ale campaniei electorale, primele afișe lipite împreună cu Ludovic Orban și Dan Barna, care au dat chiar și o mână de ajutor. La propriu.

Pornim în forță, de aici, din Piața Victoriei, locul în care PSD a dat cu gaze în bucureșteni, pe drumul spre îndepărtarea celei mai incompetente administrații pe care a avut-o Bucureștiul vreodată. Gabriela PSD Firea trebuie să plece cât mai repede! Vă aștept alături pe 27 septembrie. Save the date!”, a scris Nicuşor Dan pe pagina sa de socializare.

Gabriela Firea vrea un nou mandat la PMB

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, vrea să câștige un nou mandat cu un slogan de campanie conceput sub forma unui acronim al numelui pe care-l poartă de la primul său soț, numele său de fată fiind Vrânceanu iar cel după actualul soț, Pandele.

„Firea Oamenilor” ar fi sloganul care, desfășurat înseamnă: „Forță, Iubire, Realitate, Eficiență, Adevăr Oamenilor (FIREA) Oamenilor”.

Mesajul din spatele sloganului ar fi că Gabriela Firea este alături de oameni în timp ce „se fac și se desfac” alianțe.

„In aceste zile se fac si se desfac aliante politice electorale. De dreapta, de stanga, de oricare. Se intalnesc politicieni si negociaza. Diverse : posturi, calendare de alegeri, strategii. Este uitat esentialul! Esentialul il reprezinta OAMENII. Viata lor. Trairile lor. Nevoile lor. Problemele si ingrijorarile lor. Ce ii bucura, ce spera, ce asteapta. Ce iubesc, ce nu”, spunea Gabriela Firea într-un mesaj de campanie postat pe pagina sa de Facebook.