Probleme mari pentru Guvernul Orban. Premierul Ludovic Orban, dar și alți doi oameni extrem de importanți din Executiv au parte de acuzații extrem de grave. Vor fi obligați să dea cu subsemnatul în fața procurorilor. Criza legată de coronavirus a creat un scandal imens.

Reprezentanţii Asociaţiilor de Elevi din Bucureşti şi Ilfov, respectiv Constanţa vor fi prezenţi astăzi, începând cu orele 10:30 prezenţi la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (Bd. Libertăţii nr.12) pentru a depune plângeri penale pentru abuz în serviciu pe numele domnului prim-ministru Ludovic Orban, Raluca Turcan şi Monica Anisie.

Cei din Guvern au parte de acuzații extrem de dure după declaraţiilor din data de 26 august, când aceştia au anunţat faptul că elevii vor trebui să îşi procure singuri măştile, iar tabletele nu vor ajunge până la începutul acest şcolar, fapt ce dezechilibrează complet educaţia, când aceasta are cea mai mare nevoie de finanţare, spun cei de la Asociația Elevilor din Constanța.

De asemenea, sursa citată mai precizează faptul că alegerea de a nu se prezenta în număr mare este motivată atât de pericolul la care nu doresc să îi supună pe colegi, cât şi de legislaţia în vigoare. „De altfel, dorim să tragem un semnal de alarmă, având în vedere declaraţiile privind procurarea măştilor din buzunarul propriu al elevilor. În acest sens, vă aşteptăm începând cu orele 10:30 la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (Bd. Libertăţii nr.12) unde preşedinţii Asociaţiilor de elevi vor fi prezenţi pentru a motiva acţiunea ce va avea loc mâine”, spun cei din cadrul asociației.

Premierul Ludovic Orban a declarat luni că autoritățile nu pot asigura măști de protecție pentru toți elevii, odată cu deschiderea anului școlar. Totuși, în fiecare școală vor fi măști, astfel încât, dacă un elev vine fără mască la școală, să poată primi o mască de la cadrele didactice.

„În deschiderea școlilor este un parteneriat în care este implicat și guvernul și autoritățile locale Vom deconta cheltuielile care sunt făcute de autoritățile locale pentru desfășurarea în bune condiții. Prioritar este să asigurăm măști pentru copiii care provin din familii vulnerabile așa cum a fost și alocarea pentru achiziționarea de măști. Evident că trebuie să existe măști suplimentare dacă un copil vine fără mască să i se pună la dispoziție masca, dar acum nu se pot lua măști pentru toți copiii”, a declarat Ludovic Orban.

Sursa foto INQUAM / George Calin