Se numește litoterapie. Litoterapia constă în extragerea energiei vibratorii din fiecare piatră pentru a obține beneficii care ne influențează corpul și mintea. Energia fiecăreia este determinată de compoziția sa chimică, care difuzează diferite energii și, prin urmare, va avea diverse influențe asupra stării noastre de spirit și a comportamentului nostru. În acest sens sunt folosite și pietrele de protecție.

Toate așa-numitele pietre de protecție nu protejează în același mod și aceleași lucruri. Într-adevăr, puterea pietrelor este foarte mare, dar niciuna nu oferă o protecție perfectă și totală, așa că trebuie să discerni care sunt nevoile tale reale de protecție pentru a alege cea mai bună piatră pentru tine.

Beneficiile pietrelor sunt atât de numeroase încât este dificil să le menționăm pe toate. Pietrele de protecție pot fi clasificate în 4 familii distincte. Acestea au un mod diferit de a acționa asupra energiilor. Această clasificare poate varia oarecum în funcție de opiniile și experiențele oamenilor. Și totuși, ești liber să hotărăști prin experimentarea litoterapiei și a puterii pietrelor ce ți se potrivește mai bine. În orice caz, îți recomandăm că aceste pietre să le porți cât mai aproape de tine. Cum? Cea mai bună cale este să alegi brătari bărbați și femei cu pietre semiprețioase pe care să le porți tot timpul. Poți alege brățări cu pietre care ți se potrivesc permanent sau în anumite situații. Să vedem care sunt cele 4 familii de pietre potrivite pentru anumite situații:

 Pietre de protecție absorbante

Pietrele pe care le clasificăm ca absorbante vor păstra energiile negative, până la un anumit prag de absorbție. Odată ce piatră a acumulat un maxim de energii negative, aceasta atinge un stadiu de saturație și poate provoca mai mult rău decât bine prin respingerea energiilor stocate anterior. 

Pentru a nu ajunge în această etapă, aceste pietre trebuie să fie supuse unei purificări frecvente sau chiar să fie înlocuite.  În această familie de pietre de protecție absorbante, găsim în special turmalina neagră, obsidian negru și labradorit. Alege brățări din astfel de pietre. 

Obsidianul negru, de exemplu, spre deosebire de alte pietre din categoria sa, nu reține energiile până la saturație, ci le face să dispară. Prin urmare, nu necesită nicio purificare și puterea sa nu slăbește niciodată, acest lucru poate părea un avantaj, dar purtarea prea deasă poate duce la efecte dăunătoare.

Acest lucru se datorează faptului că puterea obsidianului negru care funcționează continuu, absoarbe energiile malefice, dar odată ce nu mai are nimic de aspirat, absoarbe și energiile potențial pozitive. A-l purta prea mult ar putea duce la izolare sau depresie. 

Pietre repelente de protecție

Aceste pietre vor respinge energiile negative, acest lucru fiind numit de mulți efectul oglindă. Ele returnează energiile, fără a le stoca și, prin urmare, nu prezintă problema saturației la fel ca în categoria precedentă. Pe de altă parte, uneori returnează energiile purtătorului său către sine. Asta înseamnă că energia rea transmisă de purtătorul pietrei, poate fi returnată. Acesta este motivul pentru care nu recomandăm aceste pietre persoanelor încărcate temporar cu energii negative, cum ar fi persoanele foarte deprimate, de exemplu.

În această categorie, găsim în special ochiul de tigru care este considerat piatră de protecție repelenta prin excelență. Această piatră returnează sarcini de energie fără a le absorbi, deci nu poate fi saturată. Ca o oglindă, reflectă toate formele de energie înapoi la emițătorul lor, ceea ce înseamnă în special că respinge energiile negative ale altora, întorcându-le împotriva lor.

Dar fii atent, asta înseamnă că reflectă și energiile negative ale purtătorului ! Purtătorul va simți, prin urmare, efectul cuvintelor, gesturilor și gândurilor sale revenind la el ca un bumerang. 

Pietre de protecție prin calmare

Pietrele în cauză nu sunt protectoare în sine, ci permit distrugerea mecanismelor energetice care creează situații de disconfort sau neliniște declanșate de energiile negative. În special, acestea fac posibilă recâștigarea calmului și lucidității, eliminarea furiei și evitarea unei situații stresante ce devine copleșitoare.

Principalele pietre cu aceste beneficii sunt ametistul, piatră lunii și labradoritul. Prin urmare, descoperim că labradoritul este atât absorbant, cât și liniștitor, ceea ce îl face o piatră de protecție deosebit de interesantă. Alege brățări din astfel de pietre pentru mai multă liniște.

Dar ametistul, de exemplu, nu este pur protectoare. Are și virtuți anti-stres, tranchilizante și ajută la limpezirea minții, ceea ce va duce la plasarea purtătorului în condiții emoționale și spirituale mai bune. Leonardo da Vinci a scris că ametistul avea „puterea de a risipi gândurile rele”. Este o piatră care ajută la eliminarea tristeții și a nervozității. 

Pietre protectoare proeminente

Influențează starea de spirit și acțiunile într-un mod pozitiv, dar pot provoca un sentiment de invincibilitate și pot provoca un ego supradimensionat la purtătorii prea încrezători. Prin urmare, acestea sunt recomandate în principal persoanelor care simt o lipsă de încredere în propria persoană.

În această familie, găsim în special piatră soarelui, opalul de foc, cornalină și hematitul. Piatra soarelui îți permite să fii mai dinamic și mai fericit, luptând împotriva sentimentelor de tristețe și depresie, ajută la o mai bună rezistență în prezența persoanelor negative și la atenuarea efectului energiilor lor. Piatră Soarelui îți permite să te simți mai puternic, dar atenție, acest lucru poate fi dăunător pentru persoanele care au deja un ego foarte puternic.

 Totuși, litoterapia nu este magie. Prin urmare, trebuie să ținem cont de faptul că pietrele sunt în primul rând un ajutor, dar că singure nu ne pot proteja complet. Pentru o protecție eficientă și o viață armonioasă, trebuie să muncim cu noi înșine. Poartă o brățară cu pietre și gândește pozitiv!