“Am ieşit din criză, oamenii îşi doresc să câştige tot mai mulţi bani. Mulţi preferă să meargă la cules în străinătate. Nu e vorba doar de manipulanţi, avem curieri care sunt instruiţi de noi şi merg să lucreze pe posturi similare în Germania sau Franţa.  Nu toţi vor însă să plece. Noi facem angajări în fiecare zi”, a declarat Lucian Aldescu, CEO DPD România . 
“În ultimii doi ani de zile am crescut salariile cu 42%. Un manipulant la noi câştigă peste 1.400 de lei, are bonuri de masă şi transportul inclus. În cazul curierilor salariul ajunge şi la 2.400 lei”, adaugă Aldescu.  DPD angjează direct 400 de persoane, iar 800 sunt subcontractaţi. 

Compania va dota anul acesta curierii cu POS-uri astfel încât clienţii să poată plăti cu cardul direct la curier, totodată evitând expunerea angajaţilor la transportarea unor sume importante de bani. Este vorba de un parteneriat încheiat cu Unicredit şi Mastercard.  Pentru a  transporta coletele în cea mai mare siguranţă DPD va introduce un sistem de cuşti din plastic şi din metal. “Coletele de 1-3 kg sunt cele care se distrug cel mai uşor. Am introdus acest sistem cu cuşti din plastic pentru transportul în Bucureşti şi cuşti din metal pentru transporturile în ţară”, a precizat Aldescu. 

DPD România este parte a DPDgroup, lider european în curieratul rutier. Compania are un hub la Mogoşoaia unde a investit 1,5 milioane de euro şi unul la Sibiu unde a investit 1 milion de euro. Compania are 1.200 de angajaţi şi o flotă de 600 de maşini.