Semnal de alarmă în România privind o bacterie extrem de periculoasă, rezistentă la antibiotice!

Bacilul piocianic (Pseudomonas aeruginosa), descoperit într-o piscină din Murighiol

În urma unor controale efectuate în localitatea Murighiol din Delta Dunării, în judeţul Tulcea, la o piscină de acolo a fost descoperită o bacterie rezistentă la antibiotice, ce prezintă un risc foarte mare atât pentru oameni, cât şi pentru animale.

Este vorba despre Pseudomonas aeruginosa, o bacterie care provoacă pneumonie și infecții ale sângelui, atrag atenţia specialiştii. Totul a fost descoperit după controalele de marţi ale comisarilor Comandamentului Delta Dunării în Murighiol.

Alte piscine aveau probleme cu cantitatea de clor prezentă în apă, aşa că Protecţia Consumatorilor a oprit temporar activitatea mai multor unităţi, relatează Mediafax.

Amenzi contravenţionale de 35.000 de lei şi oprirea temporară a activităţii

“Abaterile constatate de comisarii ANPC au fost:

  • nerespectarea parametrilor fizico-chimici prevăzuti de OMS 994/2018, respectiv clor rezidual liber determinat de sub 0,3 mg/L, iar ph-ul apei peste 8,2;
  • ultimul buletin de analiză al apei din piscină, în posesia căruia operatorul economic a intrat în seara zilei de 16.08.2021, indicând prezența bacilului piocianic (Pseudomonas aeruginosa), în valoare de 9 UFC/100 ml, față de 0 UFC/100 ml, obligatoriu.

Au fost aplicate 2 amenzi contravenționale, în valoare de 35.000 lei, la care s-au adăugat măsuri complementare de oprire temporară a prestării serviciilor la piscina și a utilizării toboganelor, până la remedierea deficiențelor (refacerea și prezentarea echipelor de control a unor analize corespunzătoare și a documentelor necesare toboganului), cu propunere de închidere temporară a unității pe o durată de cel mult 6 luni”, au transmis cei de la Protecţia Consumatorilor.

Sursa foto: Dreamstime