Numeroase celebrităţi internaţionale sunt aşteptate la evenimentul în care nepotul reginei Elisabeta a II-a se căsătoreşte cu Meghan Markle, în decorul istoric al celei mai vechi şi celei mai mari fortăreţe medievale locuite din lume. 

Vedeta televiziunii americane, Oprah Winfrey, Victoria Beckham și soțul ei, David Beckham, James Blunt, Elton John se numără printre primele celebrităţi care au sosit la castelul Windsor, la nunta dintre prinţul Harry şi actriţa Meghan Markle, scrie Agerpres.

Milioane de persoane sunt aşteptate să urmărească la televiziune momentul în care nepotul reginei Elisabeta a II-a şi actriţa americană cunoscută din serialul „Suits” vor sosi la capela St. George a castelului Windsor, cel mai vechi şi cel mai mare castel locuit din lume, relatează Reuters.

Odată cu primele raze, mulţimi emoţionate s-au adunat în spatele barierelor special amenajate, mulţi dintre ei îmbrăcaţi în costume speciale cu având imprimat drapelul britanic şi cu steaguri americane. 

Ofiţeri de poliţie dotaţi cu arme semiautomate patrulează pe străzi şi supraveghează de pe acoperişurile din apropiere. 

Peste 100.000 de fani sunt aşteptaţi să participe la ceremonia de la Windsor, aflat la 30 de kilometri în vestul Londrei. 

Măsurile de securitate sunt stricte şi vizitatorii trebuie să treacă printr-un punct de control aflat în jurul castelului în care au domnit 39 de monarhi englezi din anul 1066. 

Mireasa va sosi la biserică împreună cu mama sa, Doria Ragland, în vârstă de 61 de ani, cele două fiind găzduite noaptea trecută de un hotel de lux. Prinţul Harry a fost cazat la un alt hotel împreună cu fratele său şi cavalerul de onoare, prinţul William. 

Ceremonia va începe la ora 14.00, ora României. 

Prinţul Harry şi viitoarea sa soţie îşi petrec ultimele ore dinaintea nunţii separat, la hoteluri diferite. De acolo vor merge separat la capela St. George, unde va avea loc ceremonia.

 

După ce s-au întâlnit cu regina la Castelul Windsor, Meghan Markle şi mama ei s-au cazat ieri la un hotel situat la un sfert de oră cu maşina de Windsor. Amenajat într-un palat ridicat în secolul 17, hotelul are camere demne de o prinţesă, care costă şi 1.500 de dolari pe noapte.

Prinţul Harry s-a cazat împreună cu fratele său, ducele de Cambridge, în apropiere, la un hotel la fel de luxos – un conac de ţară înconjurat de un parc vast.

Între timp, fanii care au invadat oraşul din jurul castelui Windsor încearcă să facă aşteptarea mai uşoară. Ieri pasionaţii de lego s-au distrat construindu-le prinţului Harry şi lui Meghan portretul din peste o mie de piese.

Trei torture de nuntă speciale

Prinţul Charles o va conduce pe Meghan la altar doar de la jumătatea bisericii. Acolo, i-o va încredinţa fiului său, Harry. Acesta va fi din nou, faţă în faţă cu aleasa inimii, după aproape 24 de ore. Viitorii miri şi-au petrecut noaptea în hoteluri de lux diferite, unde o cameră costă 1.500 de lire sterline şi de acolo vor veni separat la castel. Abia atunci vom vedea pentru prima dată şi rochia miresei. În schimb, ştim deja aproape tot despre tortul pe care l-au ales ea şi Harry.

Sunt, de fapt, trei torturi de nuntă, iar cofetarilor le-a luat cinci zile ca să le pregătească. Prăjiturile de diferite dimensiuni vor fi aduse chiar în ziua nunţii la Windsor, unde vor fi decorate cu flori şi prezentate într-un mod inedit.

Aranjamentele florale vor include flori de sezon, dar probabil şi sălbatice.

Designerul ales de Harry şi Meghan pentru a împodobi capela unde va avea loc ceremonia religioasă şi sala de recepţii are printre clienţi Palatul Kensington şi casele de modă Alexander McQueen şi Christian Dior.