Acesta este și cazul Franței, unde cazurile de infectare cu noul coronavirus au explodat în ultimele zile, mai rău decât la debutul pandemiei.

În contextul în care ţara înregistrează un record zilnic de cazuri, directorul general al spitalelor din Paris Martin Hirsch avertizează. El este de părere că al doilea val al pandemiei de coronavirus ar putea fi mai rău decât primul, notează The Guardian, citat de news.ro.

În aceste condiții, în care presiunea asupra spitalelor continuă să crească, Franţa a extins interdicţia de circulaţie nocturnă de la ora 21.00 la 6.00 care va afecta 46 de milioane de oameni, mai mult de două treimi din populaţia sa.

„În ultimele luni, a existat o percepţie generală că un al doilea val nu există sau că este unul mic. Situaţia este invers”, a spus Martin Hirsch, directorul general al AP-HP, pentru RTL.

E mai rău decât credeam

„Este posibil ca al doilea val să fie mai rău decât primul”, a spus el, avertizând cu privire la perspectivele îngrijorătoare.

Joi, Franţa a raportat un record zilnic de 41.622 de noi cazuri şi cel mai mare număr de pacienţi la terapie intensivă din mai.

Cifrele de joi arată 165 de victime în 24 de ore, încă sub pragul din aprilie când rata mortalităţii era de peste 900 pe zi.

De asemenea, Mnisterul Sănătății a anunțat vineri că numărul total al cazurilor de coronavirus din Franța a depășit pragul de 1 milion. De asemenea, el a anunțat un nou bilanț zilnic record. Este vorba despre 42.032, față de ziua precedentă, când s-au înregistrat 41.622 noi contagieri în 24 de ore, relatează Reuters.

Astfel, numărul total al cazurilor a ajuns vineri în Franța la 1.041.075.

De asemenea, vineri, s-au înregistrat 298 de noi decese legate de Covid, comparativ cu 162, câte au fost raportate joi.

Franța devine a șaptea țară care raportează peste 1 milion de cazuri, după SUA – 8,4 milioane, India- 7,8 milioane, Brazilia – 5,3 milioane și Rusia- 1,5 milioane.