O echipă de medici din Germania va ajunge, la sfârșitul acestei săptămâni, la Brașov pentru a ajuta la tratarea pacienților cu coronavirus, în condițiile în care în județ numărul persoanelor infectate a ajuns la aproape 2.300, potrivit Radio România Actualități.

Din echipa de doctori germani face parte și o româncă, Ioana Goia, care a declarat că, în urma unei campanii de strângere de fonduri, s-au achiziționat materiale ce vor fi donate Spitalului Clinic Județean de Urgență Brașov.

Trebuie menționat că și comunitatea brașoveană contribuie la această inițiativă. Cazarea doctorilor germani este oferită gratuit de câteva hoteluri din oraș

Va începe luni

„Şeful meu de la Secţia de Plămâni m-a anunţat că s-a făcut o strângere de fonduri prin Asociaţia Româno-Germană care există în Pforzheim şi, fiindcă suntem mai mulţi medici români în spital şi pentru că știa situația din România, cu corona, şi din Brașov, a hotărât să dea şi dânsul o mână de ajutor.

Va începe de luni. Eu sunt deja aici în ţară, dar dânşii vor ajunge duminică. În cadrul acestei strângeri de fonduri s-a sesizat și o firmă de aparatură medicală din landul Baden-Württemberg care a dorit să sprijine şi ea şi va aduce un bronhoscop, aparat cu care să se vadă căile aeriene şi trei aparate de ventilaţie, împreună cu echipamente de protecţie”, a transmis Ioana Goia, medic rezident.