Așadar, Victor Ponta a subliniat că Mircea Geoană are o șansă mare la alegerile prezidențiale din România. Totuși, trebuie îndeplinite niște condiții. Oficialul NATO ar trebui să fie pus de PSD, susține fostul premier.

„Dacă e pus de PSD, are, sigur”, a declarat Victor Ponta la Prima News.

Victor Ponta spune că Geoană are o șansă la alegeri

De asemenea, Ponta a amintit și de un răspuns dat de premierul Marcel Ciolacu. Liderul social-democrat a afirmat că Mircea Geoană „a câştigat deja” în sondaje.

„Ce rost are să mai facem alegeri, că în sondaje a câştigat deja”, spusese Marcel Ciolacu.

Cu privire la Pro România, Ponta a spus că formațiunea „este în divizia B dar încearcă să revină în divizia A”.

„Dacă vrea PSD, cu PSD, dacă nu vrea, singuri, sau cu alţii. (…) Eu am fost purtător de cuvânt al lui Mircea Geoană într-o campanie în care la fel, tot aşa câştigasem”, a conchis Victor Ponta.

Un candidat independent nu ar putea obține victoria în alegeri

În altă ordine de idei, senatorul PSD Robert Cazanciuc a spus anterior că n candidat independent nu ar putea obține victoria în alegerile prezidențiale. În opinia social-democratului, secretarul general adjunct al NATO „se implică în spațiul mioritic mai des decât s-ar fi așteptat”.

„Mircea Geoană a plecat tot de pe Dâmboviţa. E adevărat că are o carieră destul de importantă, e cel mai înalt român cu funcţie. E extrem de respectat, am vorbit cu partenerii din afara ţării şi îmi povesteau că, la reuniunile unde e şi Mircea Geoană prezent, lumea îl admiră, ştie despre cine este vorba, e din acel film. Ce o să fie până la preşedintele României e cale lungă. Eu cred că un independent nu poate să câştige alegerile în România pentru că ai nevoie de sprijinul unui partid pentru a fi propulsat, pentru a sprijini un set de valori. Mircea Geoană poate să sprijine un set de valori, dar a mai avut această ocazie”, a spus senatorul PSD la Prima TV.

Robert Cazanciuc a evidențiat că, în calitate de oficial NATO, Mircea Geoană este prezent în România „mai mult decât ar fi fost de așteptat”. Acesta a precizat că nu știe dacă oficialul NATO va candida la prezidențiale, dar că așa ar părea.

Cine este Mircea Geoană

Mircea Geoană a fost președintele Partidului Social Democrat din aprilie 2005 până în februarie 2010, președinte al Senatului României din decembrie 2008 până în noiembrie 2011, senator, fost Ambasador al României în SUA și Ministru de Externe în Guvernul Năstase. În prezent, ocupă funcția de secretar general adjunct al NATO.