Robert Cazanciuc, anunț clar despre Mircea Geoană

Senatorul PSD, Robert Cazanciuc, a exprimat opinia că Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO, „se implică în spațiul mioritic mai des decât s-ar fi așteptat”. El consideră că un candidat independent nu ar putea obține victoria în alegerile prezidențiale.

În cadrul emisiunii „Insider Politic” de la Prima TV, sâmbătă, senatorul PSD Robert Cazanciuc a fost întrebat dacă consideră că Mircea Geoană ar putea fi un președinte care să se situeze deasupra jocurilor politice din Dâmbovița.

”Mircea Geoană a plecat tot de pe Dâmboviţa. E adevărat că are o carieră destul de importantă, e cel mai înalt român cu funcţie. E extrem de respectat, am vorbit cu partenerii din afara ţării şi îmi povesteau că, la reuniunile unde e şi Mircea Geoană prezent, lumea îl admiră, ştie despre cine este vorba, e din acel film. Ce o să fie până la preşedintele României e cale lungă. Eu cred că un independent nu poate să câştige alegerile în România pentru că ai nevoie de sprijinul unui partid pentru a fi propulsat, pentru a sprijini un set de valori. Mircea Geoană poate să sprijine un set de valori, dar a mai avut această ocazie”, a spus senatorul PSD.

Robert Cazanciuc a evidențiat că, în calitate de oficial NATO, Mircea Geoană este prezent în România „mai mult decât ar fi fost de așteptat”.

Acesta a precizat că nu știe dacă oficialul NATO va candida la prezidențiale, dar că așa ar părea.

”Nu ştiu dacă o să se hotărască să candideze, aşa pare. Nu l-am auzit spunând foarte clar că vrea să candideze. Este prezent mai mult decât ne-am fi aşteptat de la Secretarul General Adjunct al NATO în spaţiul mioritic. Şi atunci evident că oamenii îşi pun întrebări. Dar până la prezidenţiale, noi avem europarlamentarele, deci până la Dumnezeu te mănâncă sfinţii. Europarlamentarele vor da trendul şi vom înţelege mult mai bine ce vor românii. Vrem să mergem în continuare cu Europa sau cădem într-o zonă de extremă pe care n-o dorim”, a conchis Cazanciuc.

În ceea ce privește o eventuală candidatură la prezidențialele din 2024, secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a declarat vineri, la Europa FM, că va lua o decizie după încheierea mandatului său la NATO, care se va încheia în octombrie 2024. Geoană a menționat că este întrebat de persoane pe stradă dacă intenționează să candideze și că răspunde sincer că nu are încă o decizie luată, deoarece are responsabilități de îndeplinit. Va lua în considerare o eventuală candidatură după încheierea mandatului său la NATO

”Eu sunt un om care deja este vaccinat cu politica românească şi sunt un om mult mai circumspect faţă de ce înseamnă politică românească. Că am un interes imens faţă de România şi faţă de bătălia pentru viitorul României în ceea ce scriu în carte este altceva. (..) Am toată libertatea să-mi fac datoria profesionist până în ultima zi de mandat la NATO. Aşa este corect, aşa este moral, aşa este profesional. Nu fac niciun fel de derogare de la această regulă. După ce termin la NATO, ne mai întâlnim, mai discutăm”, a mai spus secretarul general adjunct al NATO.