Oficialii AIG Life Romania, una dintre subsidiarele grupului pe piata autohtona ale grupului american AIG, au declarat astazi, ca au incasat primei record in septembrie si octombrie. Am avut vanzari record in ultimele doua luni, primele subscrise ridicandu-se la peste zece milioane de euro pe luna”, a declarat directorul de vanzari si marketing al companiei, Mihai Popescu, in cadrul unei conferinte de presa. In primele noua luni valoarea primelor subscrise a fost in medie de 10,33 milioane de dolari pe lună, insumand 93 de  milioane de dolari pe intreaga perioada, cu 54% mai mari fata de aceeasi perioada a anului anterior, potrivit datelor comunicate de asigurator. In moneda nationala volumul primelor a avansat cu 49%, pana la 220 de milioane de lei. AIG Life a raportat si un profit brut de 43 de milioane de lei (18,2 milioane dolari).

In primele noua luni ale anului si numarul de clienti noi ai companiei a crescut. De la inceputul anului, AIG Life Romania a atras circa 150.000 de noi asigurati. (…) Credem ca rolul unei polite de asigurare se vede cel mai bine in situatii de criza”,  a declarat directorul general al companiei, Theodor Alexandrescu. El apreciaza ca in perioadele de criza populatia constientizeaza mai bine riscurile si, implicit, beneficiile unei asigurari de viata.

Numarul total de clienti ai AIG este de peste 700.000 de persoane. Compania a reusit sa mentina 93% din numarul total de clienti, restul de pana la 100% reprezentand clienti care au beneficiat de despagubiri, care nu si-au mai reinnoit polita dupa ce aceasta a expirat, dar si clienti care au rascumparat politele. In ceea ce priveste ultima categorie de clienti, oficialii AIG au afirmat ca ponderea retragerilor a fost sub 1% din valoarea primelor in primele noua luni ale acestui an. Pe de alta parte, compania deruleaza campanii de informare a clientilor, prin intermediul agentilor de vanzari, prin care incearca sa previna retragerea clientilor.

Circa 90% din portofoliul AIG Life il reprezinta politele de asigurare de viata traditionale, in cazul carora asiguratorul garanteaza si obtinerea unui anumit randament. La politele comercializate in prezent, AIG Life garanteaza un randament de 3,5%  pentru acest an.

Grupul American AIG urmeaza sa primeasca un imprumut de 152,5 miliarde de dolari de la statul american. Grupul american a raportat luni cea mai mare pierdere trimestriala din istoria companiei, de peste 24 miliarde de dolari, din cauza devalorizării activelor legate de credite ipotecare subprime si pierderilor de capital.

Ce s-ar intampla cu AIG Life daca grupul American AIG, actionarul indirect al companiei ar da faliment? “AIG Life Romania, fiind independenta din punct de vedere financiar va ramane pe piata si isi va onora obligatiile fata de cei peste 700.000 de clienti”, a spus Alexandrescu.

Pe piata autohtona grupul AIG este prezent prin intermediul a doua companii – AIG Romania, care incheie asigurari generale, respectiv AIG Life care acopera segmentul de asigurari de viata.