Gigantul asigurarilor, American International Group (AIG), a inceput procesul de redenumire a operatiunilor profitabile in AIU Holdings Ltd. prin schimbarea siglei de la unui dintre birourile din New York.

Astfel, uriasa sigla „AIG” de la intrarea in birourile diviziei de proprietate din centrul Manhattan-ului, a fost inlocuita cu noua sigla „AIU Holdings Ltd.”.

Aceasta masura are ca scop „distingerea diviziilor bine capitalizate de grupul AIG”, potrivit declaratiei unui purtator de cuvant al grupului.

Birourile redenuite se afla in apropierea sediului central al AIG, marcat printr-o placuta cu denumirea „American International Building”. Reprezentantii asiguratorului au anuntat ca au plan vanzarea acestei cladiri in incercarea de a face rost de fonduri pentru a rambursa imprumutul primit de la stat.

„Cred ca numele AIG a fost profund ranit si degradat incat va trebui schimbat”, a declarat Edward Liddy, directorul general al asiguratorului.

AIG a suferit daune de imagine dupa ce a incasat ajutoare de la stat in valoare de 180 miliarde de dolari si a intrat intr-un scandal privind acordarea de bonusuri de aproape 200 milioane de dolari.

Sursa: Interactive Investor