Salariile a 25 de angajaţi de la vârful acestor companii vor fi anul acesta în medie cu 10% mai mici faţă de cele de anul trecut. Departamentul Trezoreriei nu a precizat şi cum va evolua remunerarea indirectă a acestor manageri, care constă în oferirea unui anumit număr de acţiuni ale companiilor pe care le conduc, în funcţie de performanţele realizate.

Reducerea salariilor s-a realizat mai ales prin angajarea de personal mai slab remunerat, în timp ce managerii deja instalaţi în funcţie vor avea salariile reduse cu numai 2%.

Potrivit datelor publicate de Trezoreria americană, directorul general al AIG, Robert Benmosche, va primi anul acesta 10,5 milioane de dolari, din care 3 milioane reprezintă salariul de bază, el fiind mai bine plătit decât omologul său de la General Motors, Dan Akerson, care va câştiga 9 milioane de dolari, din care 1,7 milioane corespund salariului de bază. Michael Carpenter, care conduce banca Ally, nu va primi nici un salariu, în schimb va beneficia de acţiuni în valoare de 8 milioane de dolari.

Statul american încă deţine circa 30% din capitalul General Motors (companie restructurată în anul 2009), 74% din cel al Băncii Ally, fosta divizie financiară a General Motors, numită atunci GMAC şi 77% din acţiunile AIG.