„Sănătatea consumatorului este prioritatea noastră, de aceea, în preajma Zilei Mondiale a Alimentației ne-am dorit să lansăm un sortiment unic de ou, la nivel european, cu impact în menținerea sănătății, obținut prin utilizarea în hrana găinilor de materii prime naturale bogate în substanțe benefice organismului uman. Am obținut astfel, în urma unei cercetări riguroase care a început în anul 2013, o combinație între complexitatea nutritivă a oului și proprietățile substanțelor Omega 3 și luteină”, a explicat Vasile Bunduc, Director Avicola Lumina.
 
Valoarea nutrițională a oului convențional este aceeași de foarte mult timp, astfel încât aceste noi produse răspund nevoii din ce în ce mai mare a consumatorilor de alimente funcționale, în care unul dintre componente a fost în mod natural îmbogățit sau a cărui cantitate a fost crescută, sporind biodisponibilitatea sau stabilitatea unui component recunoscut pentru efectele sale benefice.
 
Ouăle cu luteină și Omega 3, rezultatul a patru ani de cercetări
 
Acizii grași Omega 3 sunt esențiali pentru sănătatea inimii, fiind demonstrată proprietatea lor de a reduce riscul unui infarct miocardic, prin reducerea trigliceridelor din sânge. Corpul uman nu poate produce în mod natural acest acid gras, astfel încât este nevoie să îl obținem din surse externe.

„Găina, cu sistemul ei enzimatic, poate procesa și reține în ou de cinci ori mai mult Omega 3 față de organismul nostru, iar acizii nu își pierd proprietățile odată cu gătirea (fierbere, prăjire, coacere), fiind așadar o sursă potrivită pentru consumul uman.” a declarat Carmen Gavrilescu, Marketing Manager AGRICOLA.
 
Ouăle Inimoase sunt obținute în mod 100% natural, prin hrănirea găinilor ouătoare cu semințe de in, de struguri și cereale, toate surse bogate de Omega 3.
 
Luteina are un efect demonstrat științific de reducere a riscului de boli oculare asociate cu înaintarea în vârstă (cataractă, degenerescență maculară), menținând o vedere bună. Ouăle cu luteină sunt o premieră pentru piața din România și nu numai, ele fiind obținute de la găini hrănite cu un mix de furaje care conține lucernă.

 

Avicola Lumina, linia de business a grupului AGRICOLA specializată în producția de ouă pentru consum

Avicola Lumina din jud. Constanța este lina de business a grupului AGRICOLA specializată în recoltarea, sortarea, marcarea și ambalarea ouălor proaspete pentru consum. Cu o cotă de 6% din cifra de afaceri a grupului, Avicola Lumina deține 18 hale de găini ouătoare, dispuse pe o suprafață de 20 de hectare, hale modernizate în anul 2012, cu investiții semnificative, pentru a răspunde exigențelor Uniunii Europene privind spațiul de mișcare și gradul de libertate al fiecărei păsări.
 
Capacitatea de producție a ouălor pentru consum a ajuns la 75 de milioane pe an, iar sortarea și ambalarea acestora se face la o capacitate de 45.000 de ouă pe oră, cu cea mai nouă generație de echipamente.
 
Hrana păsărilor este asigurată integral în cadrul companiei, aceasta producând nutrețurile necesare după un rețetar propriu.
 
„Ne propunem să schimbăm perspectiva asupra pieței de ouă din România, aducând pe mesele consumatorilor un nou sortiment de ou cu calități nutriționale îmbunătățite în mod natural, ducând astfel grija noastră față de sănătatea publică la un nivel superior.”, a declarat Grigore Horoi, Președinte AGRICOLA.