Mall-ul AFI Palace Cotroceni, cel mai mare ca suprafaţă din Estul Europei, a fost vizitat ieri de 82.500 bucureşteni cu ocazia deschiderii, număr mare raportat la ultimul mall deschis în Bucureşti, Grand Arena din Berceni, care a avut în prima zi 50.000 de vizitatori.

„Chiar dacă unii  dintre retaileri nu au reuşit să finalizeze amenajarea spaţiilor comerciale până ieri, pe 10 noiembrie, data la care este programat evenimentul de lansare, toate magazinele vor fi deschise. În ceea ce priveşte zonele de distracţie, acestea urmează să fie deschise pe parcurs, începând chiar din prima zi”, a declarat Israel Visel, administratorul mall-ului.

Centrul comercial este amplasat la intersecţia dintre Str. Vasile Milea şi Bd. Timişoara şi a fost construit în urma unei investiţii de circa 300 mil. euro, cea mai mare lucrare finalizată de la începutul crizei economice.

Mall-ul dispune de 250 de magazine, aproximativ 3.000 de locuri de parcare, un hypermarket Real deschis non-stop, 20 de săli de cinema, primul IMAX din România (3D), o pistă de carting, două cazinouri, un patinoar de aproximativ 1.000 mp, un lac artificial cu bărcuţe electrice pentru copii, un teren de joacă pentru copii, o pistă de role, prima arenă de laser tag din ţară, bowling, snooker, un spaţiu dedicat expoziţiilor permanente, un loc unde se poate fuma narghilea, un trenuleţ Mini-Express care va circula în interiorul mall-ului, la parter şi primul etaj, şi care va fi livrat în circa două săptămâni, precum şi un hovercraft – mijloc de transport ce se deplasează pe orice tip de suprafaţă.

Citeşte şi: Cum arată cel mai mare mall din România