După ce au finalizat construcţia şi închirierea celor cinci clădiri de birouri din cadrul AFI Park, care mărginesc mallul din Cotroceni, israelienii demarează lucrările la cel de-al doilea lor parc de afaceri din România.

AFI Tech Park va fi format din două clădiri de birouri cu o înălţime de şapte etaje şi un imobil turn, ce vor oferi în total o suprafaţă închiriabilă de 50.000 mp. Amplasat în apropierea hotelului J.W. Marriott, terenul de circa 17 hectare a fost cumpărat de AFI Europe cu 17 mil. euro în perioada de vârf a pieţei imobiliare. Terenul a aparţinut fostei fabrici Inox.

Dezvoltatorul va începe cu o primă etapă, care va pune pe piaţă 20.000 mp şi va fi terminată în primul trimestru din 2018.

„Suntem siguri că această zonă de business va deveni un centru de interes pentru companiile multinaţionale în expansiune, aşa cum s-a întâmplat şi cu partea central-vestică a Bucureştiului”, a declarat David Hay, CEO AFI Europe România.

Din punct de vedere tehnic, AFI Tech Park va avea o dispunere standard a etajelor cu o suprafață de aproape 3.000 mp, proiectată pentru chiraşii care au nevoie de o suprafaţă mare, cum ar fi companiile care oferă servicii de BPO,  back office, industria farmaceutica, IT&C şi servicii financiare, directe sau prin operatori externalizaţi, companii de distribuţie.