Afaceristul constănţean Sorin Strutinsky a pierdut recursul în casaţie de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, recurs formulat împotriva condamnării primite de 10 ani şi 8 luni de închisoare.

Detaliile soluţiei ÎCCJ

Detaliile soluţiei pronunţate săptămâna trecută de instanţa supremă: Respinge, ca nefondat, recursul în casaţie declarat de inculpatul Strutinsky Gabriel Sorin împotriva deciziei penale nr.575/P din data de 06 iulie 2020 a Curţii de Apel Constanţa, Secţia Penală şi pentru Cauze Penale cu Minori şi de Familie.

Obligă recurentul inculpat la plata sumei de 200 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 25 mai 2021.

Trio-ul infracţional Mazăre – Constantinescu – Strutinsky de la Constanţa

Sursa foto: politiaromana.ro

Sorin Strutinsky este singurul membru al unui adevărat trio infracţonal care a condus mult timp Constanţa şi care nu se află încă în custodia Administraţiei Penitenciarelor. Acest trio infracţional era format din fostul primar al Constanţei, Radu Mazăre, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean, Nicuşor Constantinescu, şi omul de afaceri Sorin Strutinsky, scrie justnews.ro.

În urmă cu şase ani, în martie 2015, procurorii DNA l-au trimis în judecată pe Sorin Strutinsky. Afaceristul era acuzat de patru infracțiuni de trafic de influență, dintre care una în formă continuată, instigare la săvârșirea a două infracțiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată și instigare la săvârșirea a două infracțiuni de spălare a banilor, în formă continuată.

Strutinsky a pretins și primit procente din contravaloarea facturilor fiscale ce urmau a fi încasate de către societăți comerciale ce realizau lucrări în Portul Constanța sau pentru Compania Națională Administrația Canalelor Navigabile S.A. Constanța (modernizare ecluze – echipamente și instalații).

După ce a fost condamnat definitiv la închisoare în iulie 2020, omul de afaceri a fugit din România, fiind dat în urmărire de către Poliţia Română.

În februarie 2021, Strutinsky s-a predat poliţiei din Bologna, Italia. El a fost apoi plasat sub arest la domiciliu, în aşteptarea soluţionării cererii de extrădare.

Sursă foto: Dreamstime