Compania Naţională Poşta Româna SA (CNPR) a raportat o creştere cu 2,6% a cifrei de afaceri în primele 5 luni ale anului, la 595,4 milioane de lei. În aceeaşi perioadă a anului trecut, Poşta Română a înregistrat afaceri de 579,9 milioane de lei.

Veniturile totale ale CNPR au fost de 623,2 milioane de lei, cu 24,9 milioane de lei mai mult faţă de primele cinci luni ale anului trecut.

Poşta Română s-ar putea confrunta în toamna acestui an cu o criză de lichidităţi, compania fiind foarte receptivă la modificările mediului economic.

„Ponderea semnificativă a fondului de salarii în cheltuielile companiei face necesară o încasare foarte bună lună de lună. Lipsa de cash care se manifestă atât la partenerii de stat, cât şi la cei privaţi, ar putea crea o problemă pe partea de lichidităţi în Poşta Româna, cel mai probabil de la jumătatea lunii septembrie ac. În acest sens, conducerea CNPR are în vedere, încă de pe acum, un set de măsuri pentru depăşirea acestei situaţii”, a declarat Directorul General Marius Vatavu.

Potrivit Mediafax, Poşta Română, cu peste 35.500 angajaţi, este cel mai mare operator de profil şi dispune de o reţea teritorială de 7.100 de oficii poştale, grupate în zece direcţii regionale.

SURSA: CNPR