Conform statisticii, în intervalul 1 ianuarie – 31 august 2017, serviciile furnizate în principal întreprinderilor s-au majorat cu 17,2%, activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe – cu 17%, transporturi – cu 14,9%, activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei – cu 8,9% şi comunicaţii – 3,2%.

Tot în perioada analizată, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor a crescut ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 13%, datorită rezultatelor pozitive consemnate la alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (+16,9%), activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (+16,1%), transporturi (+14,7%), activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (+13,6%) şi la comunicaţii (+3,6%).

Potrivit sursei citate, în august 2017 faţă de iulie 2017, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate a scăzut, ca serie brută, cu 1,2% din cauza activităţilor de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (-18,8%), alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (-3,6%) şi la activităţile de transport (-3,3%). Pe de altă parte, creşteri au înregistrat activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (+17,4%) şi activităţile de comunicaţii (+2,6%).

De asemenea, pe acelaşi segment al serviciilor de piaţă, afacerile au crescut, ca serie ajustată, cu 0,6% ca urmare a activităţilor din comunicaţii (+1,3%), activităţilor de servicii informatice şi în tehnologia informatiei (+1%) şi a activităţilor de transport (+0,7%). Scăderi au înregistrat activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (-10,1%) şi alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (-0,4%).

La nivel comparativ august 2017 faţă de august 2016, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, a crescut atât ca serie brută (+13,4%), cât şi ca serie ajustată (+12,6%).